Den daglige hundeluftning kunne forleden have fået alvorlige konsekvenser for Britta Thomsens syvårige labrador, Bella.

Et par timer efter gåturen begyndte Bella at opføre sig besynderligt.

»Hun kunne næsten ikke rejse sig, når jeg kaldte. Hun så underlig ud, og når hun satte sig, skred benene fra hinanden,« fortæller hundeejeren Britta Thomsen, der stod undrende tilbage.

Af samme grund slog hun straks alarm og kontaktede den lokale dyrlæge. Heldigvis.

Hornsyld Dyrlæger stod nemlig klar til at tage imod Bella, der slingrende fik gjort sin entre i klinikken.

Dyrlægernes nærmere undersøgelse af labradoren viste egentligt normale værdier hele vejen rundt. Men grundet Bellas noget ukoordinerede gang var det tydeligt, at noget var helt galt.

»Vi kan se, den er neurologisk forstyrret. Der er noget med nerverne, der ikke er helt, som det skal være. Den er ikke helt koordineret på sine ben, ryster lidt på kroppen og ser slatten ud,« fortæller dyrlæge og medejer af Hornsyld Dyrlæger Thomas Binger Jessen.

I samme ombæring lufter Britta Thomsen en mistanke for dyrlægen. På dagens gåtur havde hun nemlig bidt mærke i, at der flere steder i vejkanten lå henkastede snusposer.

7-årige Bella er på benene igen og frisk som altid.
7-årige Bella er på benene igen og frisk som altid.
Vis mere

Den information rigere gav dyrlægen Bella noget, der kunne fremprovokere opkast. Og ganske, som Britta mistænkte, gemte der sig to små poser med snus i hundens mavesæk.

Efter den skrækkelige opdagelse blev Bella indlagt til observation, og blot tre timer efter kunne Britta Thomsen hente en hund, der var så god som ny.

Men ifølge Thomas Binger Jessen kunne situationen have været en hel anden, hvis ikke ejeren havde reageret.

»Det her var bare to små snusposer og en hund, der vejer 27 kilo. Havde det nu været en hund, der vejede fem kilo, havde det jo været noget helt andet. De kan jo godt dø, hvis de får nikotinforgiftning,« fortæller han.

I samme ombæring fortæller han, at de fleste hunde i en sådan situation vil vise symptomer på forgiftning. Det kan blandt andet vise sig ved opkast, diarré, blege slimhinder samt rystelser og kramper.

»Men de skal indtage meget nikotin, før det vil give større problemer end det – heldigvis,«

I kølvandet på mødet med den afkræftede Bella valgte Hornsyld Dyrlæger at dele historien på deres Facebook-side for at advare andre hundeejere.

'Dette er en opfordring til folk om at holde øje med deres hund på gåture og en kærlig påmindelse om at passe på ikke at tabe snusposerne på gaden, da hunde ofte synes, de små poser lugter godt, og – intetanende om det giftige nikotin – spiser dem,' lyder det blandt andet i opslaget.

I dag priser Britta Thomsen sig lykkelig for, at hun reagerede prompte, da nogle af de symptomer viste sig på Bella.

»Det havde da været tragisk, hvis vi havde mistet vores hund på grund af det,« siger hun.

På trods af, at Bella igen er på benene og lige så frisk og frejdig som sædvanligt, har oplevelsen sat sig i ejermanden.

»Det har da ændret vores måde at gå tur med hunden på. Vi holder øje med hende, og nu samler vi jo snusposer op,« fortæller Britta Thomsen.

På sin seneste gåtur kunne hun indsamle intet mindre end ni snusposer på blot to kilometer.

»Jeg har hundeposer, og så har jeg snusposer. Det kan man jo ikke lade være med,« lyder det fra hende.