Hvilket energimærke har din ejendom?

Det vil Københavns Kommune nu tjekke op på.

For med knap 17 millioner kroner i ryggen fra EU, vil Teknik- og Miljøforvaltningen screene de ejendomme i København med det største behov for energirenovering.

Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i en pressemeddelelse.

Ideen er, at kommunen vil opsøge bygningsejere og tilbyde en gratis screening af ejendomme og give 90 procent i tilskud til at udforme forslag til et energirenoveringsprojekt.

Formålet er at løfte ejendomme fra et E, F eller G-energimærke til minimum C.

Det er særligt private etageejendomme i form af andels- og ejerforeninger samt mindre private udlejningsejendomme, som kommunen er på jagt efter.

Det er nemlig oftest de bygninger, som slår negativt ud, når det kommer til energiforbrug.

»Med denne indsats får vi forhåbentlig fornyet bygningsmassen i København, så den i fremtiden bruger langt mindre energi, end det er tilfældet i dag. Til glæde for både beboere, bygningsejere og klimaet,« fortæller Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Projektet skal gøre det lettere for særligt de ikke-professionelle bygningsejere at overskue muligheder og gevinster ved en dybdegående renovering.

»Når vi fyrer for gråspurvene, koster det unødigt i både ressourcer og på vores CO2-regnskab. Derfor giver det rigtig god mening at være proaktiv og opsøge de bygningsejere, som kan nyde godt af kommunens hjælp og tilskudsordning, og det giver særlig god mening at fokusere indsatsen dér, hvor behovet er størst,« siger Ninna Hedeager Olsen.

De områder, kommunen vil sætte ekstra fokus på, er bygningsejere i Bavnehøj, Sundby, Folehavekvarteret, Bispebjerg Bakke og ved Skjolds Plads.

Andre læser også