16 ud af 48.

Så mange Københavnske musikere identificerer sig som hverken mand eller kvinde – men som nonbinær, når spillestederne skal søge støtte hos Københavns Kommune.

Københavns Kommune har nemlig besluttet, at spillesteder skal registrere musikernes kønsidentitet, når de søger støtte fra 2022 – og de første tal for hvor mange 'nonbinære' musikere, der er i blandt støttesøgerne, overrasker.

Det skriver Berlingske.

For hver tredje musiker, der har søgt støtte til koncertsæsonen 2022-2023 er altså registreret som 'nonbinær,' der dækker over, at musikeren identificerer sig som både mand og kvinde, hverken-eller, noget mellem de to køn eller noget fjerde.

»Tallet er højere, end jeg havde forventet,« siger Andreas Keil, der er medlem af Musikudvalget for Socialdemokratiet og tilhænger af den nye ordning.

Han slår fast, at han ikke mener, at de kunstnere, der har registeret sig som 'nonbinære,' kan have gjort det for at få en fordel, når der skal fordeles støttekroner.

Men han kender dog ikke selv til »en eneste« nonbinær musiker.

Musikudvalget i Københavns Kommune uddeler i 2022 cirka 4,8 millioner kroner til spillesteder med optrædende musikere, og i følge Andreas Keil (S) er den nye ordning med til at sikre, at spillesteder og musikforeninger i kommunen reflekterer over ligestilling, når de booker kunstnere.