Det er den nye coronavariant omikron fra Sydafrika, som Styrelsen for Patientsikkerhed har mistanke om, en elev er testet positiv med på en skole i Odense.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed til B.T.

Søndag aften meddelte Odense Kommune, at Rasmus Rask Skolen i Odense-forstaden Bellinge holdes lukket grundet fundet af en endnu ukendt coronavariant blandt skolens elever.

Statens Serum Institut opyser til B.T., at de lige nu undersøger corona-varianten, og at der kan gå »et par dage« før det ligger helt klart, hvilken coronavariant der er tale om.

»Vi er i dag, søndag 28. november 2021, blevet gjort opmærksom på, at der er en elev på skolen, som er mistænkt smittet med en coronavariant. Varianten er sendt til videre undersøgelse, og vi får først besked om senere, hvad det er for en variant,« skriver skoleleder Lasse Bach Sørensen i et opslag på skolens Facebook-side søndag aften.

Ifølge skolelederen betyder retningslinjerne for den nye variant, at skolen er nødt til at lukke helt i første omgang mandag.

»Vi kan ikke bemande vores SFO og vores undervisning, da der er rigtig meget personale, som er andet og tredje led og derfor er nødt til at isoleres og blive testet. Vi vil melde mere ud, når vi ved mere.«

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at der isoleres og smittespores ud i tredje led af nærkontakter, når der er tale om en ukendt coronavariant. Isolationen anbefales, indtil de pågældende personer har to negative test på fjerde- og sjettedagen for kontakten.

To personer er indtil videre blevet testet positive med den nye omikronvariant i Danmark.