Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Søndag aften har Odense Kommune valgt at lukke en skole på grund af en endnu ukendt coronavariant fundet blandt skolens elever.

Skolen er lukket, mens coronavarianten undersøges nærmere.

Det er på Rasmus Rask Skolen i Odense-forstaden Bellinge, at der er fundet smitte med coronavarianten.

»Vi kan ikke bemande vores SFO og vores undervisning, da der er rigtig meget personale som er andet og tredje led og derfor er nødt til at isoleres og blive testet,« skriver skoleleder, Lasse Bach Sørensen, på skolens Facebook-side.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at der isoleres og smittespores ud i tredje led af nærkontakter, når der er tale om en ukendt coronavariant. Isolationen anbefales, indtil de pågældende personer har to negative tests på fjerde- og sjettedagen for kontakten.

Skolen er i første omgang lukket mandag 29. november, indtil der er overblik over smittesporingen og nærkontakter. Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen skriver også, at elever og forældre er blevet informeret om skolens lukning relativt sent søndag. Derfor vil der stå voksne ved skolens indgange mandag morgen til at hjælpe med at sende elever hjem på forsvarlig vis.

Kommunen oplyser, at forældrene vil få besked, så snart der er ny viden om smitteudbruddet.

Andre læser også