Facebook, Instagram og beskedtjenesterne Messenger og WhatsApp begyndte natten til tirsdag at virke igen efter en massiv og langvarig afbrydelse af de sociale mediers netværk mandag aften.

Det var et fejlslagent forsøg på at konfigurere Facebooks routere, der var skyld i det over seks timer lange nedbrud.

Det oplyser Facebook, der også ejer Instagram og beskedtjenesterne, tidligt tirsdag morgen dansk tid ifølge Ritzau.

»Vores teknikerhold har fundet frem til, at konfigurationsændringer på routerne, der koordinerer netværkstrafikken, forårsagede problemer, der afbrød kommunikation,« skriver Facebook i et blogopslag.

Tidligere beklagede Facebook nedbruddet.

»Vi har arbejdet hårdt på at gendanne adgangen til vores apps og tjenester og kan med glæde meddele, at de kommer tilbage online nu,« skrev Facebook på Twitter omkring klokken 00.30.

Platformene blev ramt af et nedbrud omkring klokken 17.30 mandag. Det fremgik af hjemmesiden Downdetector, der sporer problemer fra forskellige hjemmesider.

Næsten 14 millioner brugere på verdensplan berettede om problemer med at tilgå Facebook.

Nedbruddet kunne også mærkes hos de amerikanske børser, der lukkede med et fald. Facebook-aktien faldt med hele 4,9 procent.

I løbet af mandag aften kom der også meldinger om, at et noget mindre antal brugere også havde problemer med mange andre hjemmesider, herunder Google, Amazon og TikTok.

B.T. livebloggede om begivenhederne, og du kan læse eller genlæse om udviklingen herunder.

Andre læser også