Nu er der en dobbelt gevinst på vej til dem, der afleverer deres flasker og dåser i flaskeautomaterne.

Målet med en ny app er nemlig, at flere vil komme med deres brugte pant, så færre flasker og dåser ender i naturen.

Det skriver TV 2 Lorry.

Appen bliver lige nu testet i shoppingcentret Rødovre Centrum, men planen er, at det nye digitale system skal udbredes til resten af landet.

»Vi vil gerne digitalisere hele retursystemet i Danmark. Det gør vi ved, at hver gang man har afleveret sine tomme flasker og dåser i enten en pantautomat eller på en pantstation, så tager man et billede af sin pantkvittering med appen på sin telefon, og så får man det, vi kalder pantpoint,« siger Kasper Olsen, der er medstifter af firmaet Graitor, som står bag app'en af samme navn, til TV 2 Lorry.

De point, som du nu har fået for din pant, ryger ind på en konto i appen, hvor man så efterfølgende kan bruge point på det firmaet kalder 'godbidder' i butikker eller online – samtidigt med, at du selvfølgelig stadig får dine pantpenge.

Under testning af den nye app kan man lige nu med sine pantpoint blandt andet købe en cola i biografen og et par nye sokker.

Personerne bag appen forventer, at en national lancering af deres nye pantpointssytem vil komme over hele landet til næste år.