En kvart million kroner.

Så meget kommer det til at koste i tabt omsætning alene på fredag, hvor de nye restriktioner træder i kraft for Morten Østlund og spillestedet Posten i Odense. Endnu dyrere bliver de nye restriktioner resten af måneden.

»Det er en af de bedste måneder for os, så det er rigtig ærgerligt,« siger spillestedsleder, Morten Østlund.

I resten af december er der tre udsolgte koncerter, som Morten nu må aflyse eller forsøge at rykke til et andet tidspunkt.

Det skyldes, at der fra fredag indføres et forsamlingsloft på 50 stående personer til indendørs koncerter. Det kom frem under pressemødet i Statsministeriet onsdag aften. Spillestedet Posten kan rumme 900 koncertgæster.

»Det er rigtig ærgerligt for alle parter, publikum, men især også for musikerne, der går glip af deres honorar,« siger spillestedslederen og tilføjer:

»Jeg havde virkelig ikke forventet, det ville ske igen.«

Erhvervsminister, Simon Kollerup (S), fortalte på onsdagens pressemøde, at han går i dialog med Folketingets partier om at kunne etablere nye hjælpepakker.

Der vil dog stadigvæk kunne afholdes nogle koncerter på Posten, den kommende tid. Det er nemlig stadig muligt at afholde siddende koncerter. Imellem jul og nytår vil odenseanerne blandt andet kunne opleve Electric Guitars og The Blues Brothers til siddende koncerter på spillestedet.

Lige nu arbejder Morten Østlund hårdt på at finde ud af, hvilke koncerter der bliver afholdt, udsat og aflyst. Alle koncertgæster vil få direkte besked, forsikrer han.

»Vi kender rutinen jo, og der er en masse gæster, der kommer til at skulle have refunderet deres biletter.«

Torsdag aftens koncert med bandet Suspekt bliver ifølge spillestedslederen afholdt. Bandet skriver selv i koncertens salgstekst, at de »har lyst til at smadre alt« omkring dem, for at fejre den nyvundne frihed. En frihed, som altså nu tages fra musikerne igen.

»Det bliver nok en lidt særlig aften med musikere, publikummer og medarbejdere, der vil hygge sig ekstra meget,« siger Morten Østlund.