Borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen (S) reagerer nu på B.T.s afsløringer af blandt andet skattefinansieret alkohol og hundedyre overnatninger i forbindelse med deltagelsen på en fransk messe.

B.T. er kommet i besiddelse af en mail, som borgmesteren torsdag morgen har sendt ud til direktionen og byrådsmedlemmerne, hvor der står, at han på mandag vil drøfte med magistraten, om der er behov for, at Aalborg Kommune udarbejder yderligere retningslinjer for rejseudgifter.

Lørdag kunne B.T. afsløre, at en delegation fra Aalborg Kommune – heriblandt borgmesteren selv – havde boet på dyre hotelværelser og indtaget spiritus for skattekroner, da de var på den såkaldte MIPIM-messe i Cannes.

Siden 2015 har Aalborg Kommune brugt mere end halvanden million kroner på at deltage og gøre opmærksom på sig selv ved den store ejendoms- og investormesse.

Særligt 2019-udgaven bød på flere omkostningstunge bilag. Mens den fire dage lange messe stod på, var Aalborg-spidserne indlogeret i to lækre udlejningslejligheder i det centrales Cannes. Den ene – hvor de to folkevalgte politikere boede – med havudsigt og placering ved den ikoniske La Croisette-promenade.

Den samlede regning for de fire Aalborg-spidsers ophold i lejlighederne endte i 56.932 kroner. I gennemsnit 14.233 pr. deltager.

Noget, som blandt andet er blevet kritiseret af Bent Greve, der er professor og arbejdsmarkedsforsker ved Roskilde Universitet.

»Der er valgt en meget dyr overnatningsform – og ikke som en fornuftig anvendelse af offentlige ressourcer,« lød det i lørdags fra Bent Greve, der yderligere slog fast, at det 'ikke er normalt, at det offentlige dækker spiritus'.

Til sammenligning brugte den daværende københavnske teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) sammenlagt 3.771 kroner på sine tre overnatninger, da hun deltog i ejendomsmessen i 2018, viser dokumenter fra Københavns Kommune.

Ifølge Medarbejder- og Kompetencestyrelsens regler må statsligt ansatte, der er på udlandsrejser, maksimalt bruge 1.234 kroner på en overnatning pr. nat på et hotel i Frankrig i 2021. Aalborg Kommune har ikke nedskrevet retningslinjer for politikere og embedsfolks udlandsrejser, men det bliver der måske lavet om på nu.

Aalborg Kommune valgte ikke at sende en delegation af sted til årets udgave af MIPIM.