Lune frikadeller og kyllinger.

Et hit på frokostbordet, men bestemt ikke et hit, da Fødevarestyrelsen 1. juli besøgte Irma i Nærum.

Det skriver TV 2 Lorry.

I butikkens slagterafdeling blev der med et indstiktermometer målt en temperatur på 8,3 grader i de færdigtilberedte kyllinger og frikadeller, mens opbevaringstemperaturen i kølemontren blev målt til 7,9 grader.

En anden kølemontre, der indeholdt ferske grillpølser, havde en opbevaringstemperatur på 8,3 grader, mens selve pølsens temperatur lå på 10,2 grader.

Temperaturkravet for animalske produkter er på fem grader.

Udover en sur smiley fik Irma en bøde på 22.500 kroner.

Dagligvareforretningen lagde sig da også med det samme ned, da Fødevarestyrelsen gjorde deres fund.

'Det kan jeg godt se, vi må blive bedre til at holde øje med kølemontrerne, vi kasserer det hele med det samme,' lød det således, ifølge kontrolrapporten, fra forretningens side.

Til TV 2 Lorry forklarer Coop, der ejer Irma, at sommervarmen har skabt udfordringer med at holde temperaturerne nede i enkelte kølebokse.

'Det har vi taget konsekvensen af og fået udskiftet til nye. Det er ærgerligt, da butikken ellers står rigtigt flot i forhold til rengøring og alt andet,' siger Bettina Ørsnes Larsen, der er afdelingschef for Fødevaresikkerhed detail i Coop, i en mail.

Udover dette håber de på et hurtigt opfølgende besøg fra Fødevarestyrelsen, så butikken kan få sin glade smiley igen.