Restaurant Alimentum var blevet udpeget som et af de bedste bud på en aalborgensisk modtager af en Michelin-stjerne.

Men ligesom de øvrige restauranter i Nordjyllands hovedstad måtte de se stjernerne blive drysset ud over store dele af Danmark, uden at nogen af dem tilfaldt Aalborg.

»Vi havde sådan set ikke forventet at få en. Det værste havde været, hvis Michelin-guiden rent faktisk havde været forbi, og vi så ikke fik en,« siger Simon Kvist Bjerre, der er medindehaver af restauranten i Løkkegade.

Han vurderer nemlig ikke, at Michelin-guiden har været forbi Aalborg i denne omgang. En betragtning som andre restauratører i Aalborg i øvrigt deler.

Alimentum slog dørene op i januar 2019. Derfor glæder det Simon Kvist Bjerre, at hans restaurant allerede nu er blevet sat i forbindelse med en af de eftertragtede stjerner.

»Det er da en kæmpe ære, og vi har i år virkelig også kunnet mærke, at vi er blevet taget med i snakken om Michelin-stjernerne,« siger han

Det er særligt den nyoprettede Michelinhæder 'Green Clover', som Alimentum er blevet sat i forbindelse med. En pris, der blev indført i 2020, og som gives til restauranter med et særligt fokus på bæredygtighed.

»Jeg synes, vi er oplagte kandidater til Green Clover. Så jeg tror ikke, vi behøver at ændre noget på konceptet for at få en. Det kræver bare, at de kommer forbi.«

Hos Alimentum har de dagligt stort fokus på bæredygtighed. De har blandt andet deres eget landbrug, hvor de dyrker alle grøntsagerne til restauranten.

Derudover anvender de ikke særligt meget kød i retterne, og når de gør, er det aldrig oksekød.

Andre læser også