En 22-årig mand fremstilles mandag i et grundlovsforhør ved Københavns Byret i en sag om omfattende misbrug af stjålne dankort.

Københavns Politi har sigtet den unge mand for at have kørt pirattaxikørsel og i den forbindelse stjålet intet mindre end 11 dankort fra kunder.

Dankortene er efterfølgende blevet misbrugt 79 gange til at hæve et samlet beløb på cirka 400.000 kroner.

Det oplyser politikommissær Nicklas Poulsen, der er leder af tyverisektionen i Københavns Politi, til B.T.

»Det er en meget alvorlig sag, og der er tale om et meget stort omfang. Vi har ham også mistænkt for en del andre forhold både her i København og i resten af landet,« siger Nicklas Poulsen.

Den 22-årige blev anholdt sent søndag eftermiddag efter længere tids efterforskning. Anholdelsen skete i Østjylland med hjælp fra Østjyllands Politi. Den 22-årige er dog ikke registreret som havende nogen adresse, oplyser Nicklas Poulsen.

Den 22-årige er dansk statsborger, og de forurettede er primært unge mænd i alderen 18-35 år, der efter en bytur i Indre By eller på Nørrebro blev tilbudt at blive kørt hjem af den 22-årige.

Efter endt tur skulle de betale med kreditkort på en dankortterminal i bilen, og når de forsøgte at betale, blev deres kode afluret og deres dankort stjålet.

Mange af de forurettede har været påvirket af alkohol og har først opdaget svindlen, når de næste dag vågnede på til en besked om, at deres kreditkort er misbrugt – ofte for ret store beløb.

»Nogle af de forurettede har været så påvirket af alkohol, at de ikke kunne se, at det ikke var en ægte taxi. Men det er ikke sådan, at han har kørt med et taxiskilt på taget og reklamer på siden,« siger Nicklas Poulsen.

Tyverierne og de efterfølgende kontanthævninger er foregået i perioden 11. september til 24. oktober. Københavns Politis anklagemyndighed vil kræve den 22-årige varetægtsfængslet i forbindelse med grundlovsforhøret.

Nicklas Poulsen fra Københavns Politi opfordrer til, at man altid tager en autoriseret taxa eller benytter offentlig transport, hvis man skal hjem fra en bytur.

Københavns Politi udsendte så sent som 11. november en pressemeddelelse, hvori de advarede mod misbrug af kreditkort i pirattaxaer som følge af flere anmeldte sager.

Om den sigtede 22-årige står bag alle de sager, som politiet har fået anmeldelser omkring i den forgangne tid, er endnu uvist.

»Nu skal vi til at finde ud af, om det er ham, der har begået det hele, eller om der er flere end ham. Det er ikke til at sige lige nu,« siger Nicklas Poulsen.