Det er ikke alle royale, der er lige populære.

Sådan må konklusionen være for svenske prinsesse Madeleine.

Hun han i hvert fald konstatere, at svenskerne ikke har den store tillid til hende. Det viser en undersøgelse, som mediet Svensk Damtidning bad analyseinstituttet Sifo lave. Her skulle svenskerne vælge det medlem af den svenske kongefamilie, de har størst tillid til.

Her kunne prinsesse Madeleine ikke engang snige sig op på bare én procent af stemmerne. Det resulterer i en sidsteplads.

For at gøre ondt værre må hun se sin søster, kronprinsesse Victoria, løbe med 54 procent af stemmerne og prisen som det medlem af familien, der nyder størst tillid blandt det svenske folk.

Hvordan resten af stemmerne fordeler sig vides ikke.

Nogle ville måske mene, at det er ligegyldigt med den lave bedømmelse, nu hvor prinsesse Madeleine kun er nummer syv i arvefølgen til tronen, men det er ikke helt uproblematisk, at hun har scoret så lavt, hvis man skal tro Svensk Damtidnings chefredaktør, Johan T. Lindwall.

»Det er bekymrende af mange grunde. Det er aldrig sket før, at hun har scoret så lavt.«

»Jeg tror dels, det skyldes, at hun ikke har været set i Sverige i mange år. Hun har ikke udført opgaver, og de forbinder hende ikke med kongefamilien på samme måde,« forklarede Johan T. Lindwall i programmet Morgonstudion på SVT om prinsessen, der til hverdag bor i Florida i USA med sin mand, Chris O'Neill, og parrets tre børn.

Han påpeger, at tilliden fra folket til kongehuset er vigtig, og derfor mener han også, at hoffet bør sætte sig ned og kigge på, hvordan det kan styrke tilliden til prinsesse Madeleine.

Samtidig siger han, at tillidsundersøgelser som denne kan styrke monarkiet og i særdeleshed den populære kronprinsesse Victoria.

»For monarkiet er det afgørende. Hver tredje år blusser der jo en debat op i Riksdagen om, hvorvidt vi skal have et monarki, og om det ikke er forældet, at man fødes til at være konge eller dronning.«

Andre læser også