Prins Nikolai havde onsdag første dag på Hærens Sergentskole i Varde, hvor han har påbegyndt løjtnantbasisuddannelsen, og i den anledning har kongehuset offentliggjort billeder af prinsen, der bliver introduceret til skolen og uddannelsen.

I foråret bekræftede kongehuset i en e-mail til B.T., at prinsen skulle påbegynde sin uddannelse på sergentskolen til sommer, til trods for at han det seneste stykke tid har været optaget af en succesfuld modelkarriere.

Hærens Sergentskole i Varde uddanner kommende ledere og mellemledere til hæren.
Hærens Sergentskole i Varde uddanner kommende ledere og mellemledere til hæren. Foto: Kongehuset
Vis mere

I et af prinsens første store interview herhjemme, som blev bragt i magasinet Euroman i juli, fortalte han, at der var et ønske i familien om, at han gik militærvejen.

'Der var et ønske i familien om, at jeg tog i hvert fald værnepligten derinde. Så tænkte jeg, at det vil jeg bygge videre på med en lidt længere militæruddannelse,' fortalte prinsen til Euroman.

Det var dog prins Nikolai selv, der meddelte sin far, at han ønskede at tage uddannelsen på Hærens Sergantskole, forklarer prinsen i interviewet.

Til magasinet fortæller han også, at han har planer om at tage en civil uddannelse, selvom han dog på nuværende tidspunkt ikke ved, hvad han vil kaste sig over. Håbet er dog, at han under sin uddannelse i hæren fortsat kan lave modelopgaver, hvis tilbuddene byder sig.

Prins Nikolai har allerede haft stor succes som model og har blandt andet gået modeshow for nogle af modeverdenens helt tunge giganter som Burberry og Dior. I maj var prins Nikolai ligeledes på forsiden af det prestigefyldte modemagasin Dust.

Den 18-årige prins er i stald hos modelbureauet Scoop Models, som tidligere over for B.T. har fortalt, at prinsens karriere i hæren og modelopgaver sagtens kan forenes.

'Han er i en bestemt liga, så der er ikke noget, der udelukker andet. Han skal kun lave specielle opgaver, så vi får det til at passe, ligegyldigt hvad han beslutter sig for,' fortalte Sune Palner, der er creative director hos Scoop Models, til B.T. i maj i forbindelse med prinsens forside på Dust Magazine.

Tidligere på sommeren kom det også frem, at prins Nikolai danner par med den nu tidligere skolekammerat fra Herlufsholm Kostskole, Benedikte Thoustrup. De to må dog nu være adskilt i en periode, da hun skal læse fransk på det ikoniske Sorbonne Universitet i Paris. Det ærgrer dog næppe familien, da både dronning Margrethe og prins Henrik begge har læst ved det prestigefyldte universitet.

Både Benedikte Thoustrup og prins Nikolai er blevet introduceret for hinandens familier, og grevinde Alexandra var tydeligt begejstret for sin nye svigerdatter.

'Benedikte er en vidunderlig pige, som vi er glade for at kende,' udtalte grevinden gennem sin privatsekretær Helle von Wildenrath Løvgreen til B.T. i juli.

Benedikte Thoustrups far, Anders Thoustrup, der er tidligere formand for Sydbanks bestyrelse, har også kun haft gode ting at sige om den danske prins.

'Han er gennemført sympatisk,' har faderen sagt til Her & Nu.

Kongehuset oplyser desuden til B.T., at man på nuværende tidspunkt ikke kan oplyse mere om prins Nikolais skolestart, men henviser til kongehusets opslag på Facebook.