»Tak for alt, hvad I har gjort og fortsætter med at gøre.«

Således lyder ordene fra britiske prins William i forbindelse med, at han torsdag morgen har modtaget sit første stik med coronavaccinen.

Oplevelsen har han delt et billede af på Twitter, hvor han altså også takker de mange sundhedsmedarbejdere, der tager del i udrulningen af vaccinen.

På billedet ser man den britiske tronfølger iført mundbind og med ærmet rullet op, så der er plads til et stik i overarmen.

I sidste uge nåede Storbritannien til den fase i sit vaccinationsprogram, der omfatter briterne i 30erne. Og med sine 38 år er det derfor ikke overraskende, at turen torsdag er nået til prins William.

Det er dog uvist, hvilken type vaccine han har fået skudt i kroppen – og om hans hustru, 39-årige hertuginde Kate, også har fået sin første dosis.

Ikke desto mindre træder prins William nu ind i rækken af kongelige, der er berettiget til et coronapas.

Tirsdag var det vores egen kronprins, der lod sig stikke. Danmark kommende konge delte i den anledning – ligesom sin britiske ditto – et billede af sig selv på sociale medier.

»I dag har jeg fået mit første stik. Tak til alle jer, der hjælper os på vej mod en normal hverdag igen,« skrev han.

B.T. var i den i forbindelse i kontakt med Kongehusets kommunikationsafdeling, der dog ikke ønskede at fortælle yderligere om vaccineforløbet.

Det er derfor uvist, hvilken vaccine kronprins Frederik har fået – og om øvrige medlemmer af det danske kongehuset også har lagt overarm til en nål.

Sikkert er det dog, at dronning Margrethe modtog sit første stik i januar. Det var også tilfældet for prins Williams farmor, dronning Elizabeth, og hendes nu afdøde ægtemand, prins Philip.

Mens vi herhjemme er omtrent 1,7 million, der har modtaget første stik – og 1,1, der er færdigvaccinerede – er de en del længere med vaccineudrulningen i Storbritannien.

I Danmark har 18,8 procent således fået begge stik, mens det er flere end hver tredje brite, der kan kalde sig færdigvaccineret.

Det svarer til, at omtrent 20 millioner briter vaccineret.

Herhjemme forventer man, at alle dem, der ønsker det, har fået to stik med en vaccine i august.