Mens kronprins Frederik ofte er blevet fremstillet som den farverige og folkelige, har billedet af prins Joachim snarere været, at han er snobbet og kedelig.

Det forsøger prins Joachim forsøger nu at nuancere det billede, der er skabt af ham i årtier.

Det sker i dokumentarprogrammet 'Den anden prins', som TV 2 sender 27. december.

»Jeg er en følsom person. Jeg er også en person, som har lært at holde en vis fremtoning, uanset om det er i store officielle begivenheder, eller om det er helt nede som privatperson, der går hen ad gaden. Der har jeg fået et ry for at være en stivstikker, det har ført til, at så er jeg automatisk arrogant,« siger prins Joachim i dokumentaren og tilføjer:

»Jeg er, som jeg er. Jeg er ikke, som I tror eller hører og i nogle tilfælde ønsker, jeg skal være. Jeg er et menneske af kød og blod.«

Billedet af prins Joachim som arrogant kan være blevet styrket af en episode i 2010, hvor han satte en tv-journalist på plads, der kom til at tiltale ham med et 'du' fremfor 'De', som det sig hør og bør, når man interviewer de kongelige.

I dokumentaren fortæller han også om salget af Schackenborg Slot, som han fik foræret allerede som barn. Et salg, han over for Se & Hør forleden omtalte som et 'personligt nederlag'.

Prins Joachim, prinsesse Marie og børnene prins Henrik og prinsesse Athena bor i dag i en villa i Klampenborg nord for København.

Tidligere på måneden stod hans ekskone, grevinde Alexandra, frem i et sjældent interview i 'Go' aften Danmark', hvor hun fortalte om bruddet med prins Joachim og om, at hun ikke foregøglede sine børn, at ægteskabet var lykkeligt.

»Det er klart, at man ikke skal sige til dem, at det bliver fantastisk, for det bliver det ikke. Man har revet deres verden i to dele, men man skal gøre det bedste, man kan i den givne situation, og man skal være overbevist om, at det valg, man har taget, er det rigtige,« lød det fra grevinden.

Andre læser også