Øverst ses regentparret sammen.

Prins Henriks nære ven, modeskaberen og forretningsmanden Erik Brandt, er meget trist over at høre, at prinsens tilstand er forværret. Han frygter, at det er meget alvorligt.

»Den er ikke god. Når kronprinsen tager hjem fra OL i Sydkorea, så ved både du og jeg, at det er alvorligt, meget alvorligt endda,« siger Erik Brandt til BT.

Fredag morgen meldte kongehuset ud i en pressemeddelelse, at 83-årige Prins Henriks tilstand er forværret, og at kronprinsen derfor har afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege, og er på vej til Danmark. Du kan læse hele kongehusets udmelding om Prins Henriks tilstand her.

Erik Brandt, som har været en nær ven af prins Henrik i en halv menneskealder, vidste godt, at prinsens helbred skrantede og er desværre ikke overrasket over meldingen fra kongehuset.

»Jeg vidste godt, at han ikke har det godt. Det er så trist, det her. Jeg græder og er dybt bedrøvet over at høre, han har fået det endnu værre,« siger Erik Brandt, som ikke skal besøge sin gode ven på Rigshospitalet, da kun familien er omkring prinsen.

Prins Henrik blev indlagt på Rigshospitalet i slutningen af januar efter en sygdom. Senere kom det frem, at prinsen blandt andet var undersøgt for en tumor i venstre lunge.

I efteråret meldte kongehuset ud, at prins Henrik lider af demens.