Kongehuset meddeler, at Prins Henriks tilstand er alvorlig forværret.

Det har fået kronprins Frederik til at afbryde sit ophold i Sydkorea, og han er nu på vej til Danmark. Men Prinsens bror, Étienne de Monpezat, afventer stadig de seneste nyheder om Prins Henriks tilstand.

Til BT fortæller han, at han endnu ikke er på vej til Danmark for at se til sin bror.

»Nej, jeg er ikke på vej til Danmark, for jeg venter på de seneste nyheder. Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger,« siger Étienne de Monpezat.

Prins Henrik blev i slutningen af januar indlagt på Rigshospitalet. Her blev han behandlet for en infektion i lungerne og undersøgt for en tumor i venstre lunge.

Tumoren viste sig at være godartet. Men nu fortæller Kongehuset i en pressemeddelelse, at Prinsens tilstand er alvorligt forværret.

Étienne de Monpezat har tidligere udtalt sig om prins Henriks forværrede helbred. Det skete til Ekstra Bladet, da Kongehuset sidste år meddelte, at Prinsen lider af demens.

»Vi kan se, at han har problemer. Det ene øjeblik er han ikke helt til stede, om du vil, men det andet øjeblik er han helt normal,« sagde han dengang til Ekstra Bladet.