»Kald mig Harry, bare Harry.«

Sådan lød budskabet, da prins Harry onsdag gik på scenen ved en officiel begivenhed i Skotland.

Den 35-årige prins og hans hustru, hertuginde Meghan, chokerede alt og alle, da de i januar offentliggjorde deres ønske om at træde tilbage som fremtrædende medlemmer af den britiske kongefamilie.

I sidste uge kom det frem, at ændringen vil finde sted den 31. marts.

Prins Harry på talerstolen i Skotland.
Prins Harry på talerstolen i Skotland. Foto: POOL
Vis mere

Men selvom hertugparret altså dermed har lidt over en måned tilbage, hvor de kan bruge deres titler som kongelige højheder, så vil (prins) Harry altså ikke længere kaldes prins. Det skriver CNN.

Ifølge det amerikanske medie bad Harry en af arrangørerne til den skotske begivenhed om at sige til publikum, at han ikke længere vil tituleres prins.

»Han har gjort det klart, at vi alle bare skal kalde ham Harry. Så mine damer og herrer – giv en stor og hjertevarm skotsk velkomst til Harry,« lød det fra konferencieren til begivenheden, der fandt sted i byen Edinburgh.

Selvom Harry og Meghan ved udgangen af marts træder tilbage som seniormedlemmer af den britiske kongefamilie, så beholder parret stadig deres titler som kongelige højheder.

Fra den 31. marts træder Harry og Meghan tilbage som fremtrædende medlemmer af kongehuset.
Fra den 31. marts træder Harry og Meghan tilbage som fremtrædende medlemmer af kongehuset. Foto: Toby Melville
Vis mere

Parret vil dog ikke benytte titlerne, mens deres kontor på Buckingham Palace også lukker ned.

Indtil videre er der tale om en 12-måneders prøveperiode, hvorefter parret og kongehuset skal vurdere, om aftalen fungerer for begge parter.

I sidste uge kom det desuden frem, at Harry og Meghan fra foråret ikke længere gør brug af varemærket 'Sussex Royal'.

På grund af lovgivning i forbindelse med brugen af ordet 'royal', vil parrets kommende non-profitorganisation heller ikke få det planlagte navn 'Sussex Royal Foundation'.