Den 31. august 1997 sad Jack og Robin Firestone på bagsædet af en taxa med deres 11-årige søn. De var netop kørt ind i Pont de l’Alma-tunnelen i Paris, da taxaen pludselig måtte stoppe på grund af et trafikuheld.

De næste minutter skulle få stor indflydelse på Firestone-familens liv.

»Vi lever stadigvæk i frygt den dag i dag på grund af de ting, vi så, og de ting, vi fik af vide,« siger Robin Firestone i et stort opsat interview med Daily Express:

»Der er mange skøre mennesker derude, som måske vil forsøge at lukke munden på os.«

Pont de l'Alma.tunnelen in Paris, hvor prinsesse Diana omkom.
Pont de l'Alma.tunnelen in Paris, hvor prinsesse Diana omkom. Foto: THOMAS COEX
Vis mere

Det, familien bevidnede i tunnelen, var en af de mest traumatiserende begivenheder i nyere britisk historie. I tunnelen var sket et voldsomt trafikuheld. Familien kunne se en smadret Mercedes og skimte en blond kvinde.

Først dagen efter gik det op for dem, at det var prinsesse Diana, de havde set. Hun var død. Det samme var hendes kæreste, Dodi Fayed, og deres chauffør, Henri Paul. Kun deres bodyguard, Trevor Rees-Jones, overlevede.

Allerede før Firestone-familien vidste, hvad de havde set, undrede de sig over noget. To mørke biler, der så 'officielle' ud, holdt akavet parkeret foran den smadrede Mercedes.

»Jeg husker det stadigvæk helt tydeligt. Jeg kunne ikke forstå, hvorfor de var der. De passede ikke ind i forhold til det, der netop var sket,« siger Robin Firestone:

Den bil, prinsesse Diana forulykkede i.
Den bil, prinsesse Diana forulykkede i. Foto: Pierre Boussel
Vis mere

»Jeg så de mørke biler, og de må have kørt ind i tunnelen foran Diana. Senere hen blev alle referencer til de biler glemt, men de var der.«

Også hele situationen omkring ulykken virkede meget mærkelig, siger Robin Firestone.

Situationen virkede så afdæmpet, at familien troede, at ulykken var sket for flere timer siden – og ikke blot få minutter forinden.

De beskriver blandt andet, at der kun stod én politibetjent ved bilen – og rigtig mange fotografer. Betjenten opførte sig helt afdæmpet og på ingen måde som om, at der var tale om en nødsituation, forklarer de.

Siden har en britisk advokat angiveligt også beskrevet, at de to biler holdt på stedet. De er aldrig blevet opsporet. I dag er parret overbevist om, at den ene af bilerne – som var skærmet af den anden – kørte ind i Dianas’ bil og forårsagede ulykken.

De mener, at mørkere kræfter var involveret i Dianas død.

Men der skulle gå noget tid, før de tænkte den slags tanker.

Da det gik op for Firestone-familien, at det var prinsesse Diana, der var omkommet, gik de til fransk politi med det samme.

Princess Diana ( midten) and Dodi al-Fayed (th.) få minutter før deres bil forullykede i Paris.
Princess Diana ( midten) and Dodi al-Fayed (th.) få minutter før deres bil forullykede i Paris. Foto: HO
Vis mere

Men fransk politi ville ikke rigtigt høre deres vidneudsagn, forklarer Firestone-parret.

Beskeden lød, at man havde nok vidner. Det var først, da parret stod frem på tv, at de franske myndigheder indkaldte dem til afhøring.

Og det var her, Firestone-parret for alvor fik mistanke om, at der var mørke kræfter på spil.

De sad på en politistation i Paris i timevis, fordi politiet ikke havde tid. Så måtte de vente i endnu flere timer, fordi betjentene ikke mente at kunne finde en oversætter.

»Det virkede som om, at de med vilje forsøgte at virke uprofessionelle, og egentlig ikke ville høre vores vidneudsagn,« siger Jack Firestone.

Deres vidneudsagn blev nedfældet på fransk, så de ikke kunne forstå, hvad der stod. Derfor nægtede de at underskrive dem. Det blev aldrig brugt i efterforskningen.

I 2007 blev efterforskningen af prinsesse Dianas død så genåbnet i Storbritannien. Heller ikke her blev parret indkaldt som vidner.

Men pludselig blev parret kontaktet af advokater, som henvendte sig på vegne af Dodi Fayeds far – Mohammed Al Fayed – fordi de ville have parrets oplevelser med ind i efterforskningen.

Lord Justice Scott Baker stod for undersøgelsen af omstændighederne omkring prinsesse Dianas død i 2007.
Lord Justice Scott Baker stod for undersøgelsen af omstændighederne omkring prinsesse Dianas død i 2007. Foto: MICHAEL SAWYER
Vis mere

Firestone-parret blev fløjet hjem fra USA, hvor de boede på det tidspunkt, men ramte endnu en gang en mur.

Lord Justice Baker, som førte høringen, var modvillig.

»Efter ti år havde jeg endelig chancen for at fortælle, hvad jeg havde set og for at hjælpe prinserne med at finde ud af, hvad der skete med deres mor, men de ville ikke høre fra mig,« siger Robin Firestone.

Hun forklarer, at Mohammed Al Fayeds ansatte fortalte hende, at modviljen specifikt handlede om de mørke biler, hun havde set.

Hun kom dog alligevel på vidneskranken.

Og selvom hun oplevede, at Lord Justice Baker flere gange forsøgte at affeje hende og få afsluttet hendes forklaring, fik hun sagt højt, at hun mener, at Dianas død ikke var et uheld.

Høringen fastslog dog, at der ikke var beviser for, at der var mørke kræfter på spil i forbindelse med prinsesse Dianas død.

Parret er i gang med at lave en dokumentarfilm, hvor de skildrer deres oplevelser.