En ingeniør fra Australien påstår, at han er et hemmeligholdt elskovsbarn af en ung prins Charles og hans kone, hertuginde Camilla.

Langt ude, mener nogle. Og 'beviserne' er da også i bedste fald mangelfulde. Men faktisk er den slags set før i den royale verden.

Og vi skal da heller ikke mere end halvandet århundrede tilbage, før en prinsessefødsel udenfor ægteskab fandt sted i det danske kongehus.

»Der findes eksempler på, at fødsler i kongefamilierne er blevet holdt hemmelige, og at børn er blevet bortadopteret, og at det hele er foregået i yderste diskretion,« siger kongehusekspert og historiker Michael Bregnsbo fra Syddansk Universitet. Han nærer dog en del tvivl om den pågældende sag.

Prince Charles og Camilla Shand mødtes angiveligt først i 1970 ved en polokamp i Windsor Great Park – det er fem år efter det påståede ungdomsforhold.
Prince Charles og Camilla Shand mødtes angiveligt først i 1970 ved en polokamp i Windsor Great Park – det er fem år efter det påståede ungdomsforhold. Foto: BEN STANSALL
Vis mere

»Enhver kan jo komme og påstå sådan noget,« siger han.

Historien bliver dog ikke mindre plausibel af, at netop det britiske kongehus tidligere har haft en sag, hvor de har gemt uønskede familiemedlemmer væk – nemlig dronning Elizabeths to kusiner Nerissa og Katherine Bowes-Lyon, der i årtier var spærret inde på en åndssvageanstalt – væk fra offentlighedens søgelys.

Det er den 55-årige Simon Charles Dorante-Day, der blev født i England i 1966, men som nu bor i Queensland i Australien, der påstår, at han skulle være et uægte barn af prins Charles og hertuginde Camilla.

Her ses et af de mange sammenligninger, som han har delt på Facebook:

'Min bedstemor, der arbejdede for dronningen (Elizabeth, red.), har fortalt mig ligeud, at jeg var Camilla og Charles' søn mange gange,' har han gentaget igen og igen.

Ifølge Dorante-Day skulle han være resultatet af en graviditet mellem en kun 17-årig prins Charles og den dengang 18-årige Camilla Shand (den nuværende hertuginde Camilla, red.).

Angiveligt er han blevet fortalt af sin bedstemor, at Camilla blev holdt væk fra offentligheden, mens Charles blev sendt udenlands til Australien for at holde graviditeten og fødslen hemmelig, og at han siden blev bortadopteret.

Netop den slags er tidligere set. Blandt andet i det danske kongehus, hvor Christian 9.s yngste datter, prinsesse Thyra, fødte et barn i dølgsmål:

Prinsesse Thyra ses her midt i billedet med det lyse hår. Resten af billedet viser kong Christian 9. (Europas svigerfar) (i midten) sammen med familien. Kejserinde Dagmar af Rusland sidder til venstre for Christian 9., mens dronning Alexandra af England sidder til højre. Ved siden af hende døtrene Maud og Victoria. Bagest den senere Frederik 8. og kong Georg 1. af Grækenland. Bagved Alexandras døtre ses Christian 10. med Alexandrine.
Prinsesse Thyra ses her midt i billedet med det lyse hår. Resten af billedet viser kong Christian 9. (Europas svigerfar) (i midten) sammen med familien. Kejserinde Dagmar af Rusland sidder til venstre for Christian 9., mens dronning Alexandra af England sidder til højre. Ved siden af hende døtrene Maud og Victoria. Bagest den senere Frederik 8. og kong Georg 1. af Grækenland. Bagved Alexandras døtre ses Christian 10. med Alexandrine. Foto: Unknown
Vis mere

»Hun og dronningen tog på diskret ophold i udlandet, hvor hun fødte, og barnet blev bortadopteret. Og det blev holdt hemmeligt, så kun den allerinderste kreds vidste noget om det,« siger Michael Bregnsbo og forklarer, at omverdenen først fik kendskab til sagen mange år senere, da arkiverne blev åbnet, mens Kongehuset aldrig har bekræftet sagen.

»Men det beviser selvfølgelig ikke, at de, der påstår det om prins Charles, har ret,« siger han og tilføjer, at der også i mange år har været rygter om, at Frederik 9. skulle være far til nogle uægte børn – uden at det dog nogensinde er blevet verificeret i offentligheden.

Indimellem kommer der dog også beviser på bordet, som der gjorde i 2020, hvor den belgiske ret efter en dna-test tvang den tidligere belgiske konge til at anerkende sit elskovsbarn, kunstneren Delphine Boël, som sin datter.

Dorante-Day virker da også så overbevist om, at han vitterlig er prins Charles' søn, at han nærmest har viet sit liv på de sociale medier til at sammenligne billeder af sig selv og sine børn med vellignende billeder af de kongelige.

Som det ses her ovenover, mener Dorante-Day, at hans søn har store ligheder med en ung prinsesse Elizabeth. 

Flere britiske medier har dog peget på huller i hans forklaring. Blandt andet er der problemer i forhold til årstallene.

Officielt skulle prins Charles og prinsesse Camilla nemlig først have mødtes fire-fem år efter den påståede fødsel. Dog mener Dorante-Day, at parret mødtes tidligere – nemlig ved Winston Churchills begravelse i 1965.

Derudover påstår Dorante-Day, at navnet på hans forældre på hans fødselsattest er fiktive, ligesom han påstår, at det hospital, han er født på, ikke har haft en eneste barnefødsel i det årti, han blev født i. Han har dog aldrig fremlagt de dokumenter for offentligheden.

Officielt er det prins William, der blev født i 1982, der er prins Charles' førstefødte. Her ses prins Charles og en ung prinsesse Diana med en lille prins William.
Officielt er det prins William, der blev født i 1982, der er prins Charles' førstefødte. Her ses prins Charles og en ung prinsesse Diana med en lille prins William. Foto: Reuters
Vis mere

Det største forklaringsproblem har Simon Dorante-Day muligvis i forhold til sin øjenfarve, der er brun, mens både Charles og Camilla har blå øjne. Tidligere mente man ikke, at to blåøjede forældre kunne få et barn med brune øjne, og Simon Dorante-Day har påstået, at de med vilje ændrede hans øjenfarve, da han var barn, så han ikke kunne associeres med parret.

Ifølge Øjenforeningen har forskning dog sidenhen vist, at der er flere forskellige faktorer, der spiller ind, og at to blåøjede forældre derfor godt kan få et barn med brune øjne.

Dorante-Day tror da også så meget på sit påståede royale ophav, at han både har skrevet til prins Charles og hertuginde Camilla, ligesom han har anmodet den britiske højesteret om at få foretaget en dna-test.

Det britiske kongehus har indtil videre ikke kommenteret Dorante-Days påstand.