52-årige Delphine Boël følte sig nødsaget til at gå rettens vej, da hendes far ikke ville lytte.

Nu har hun fået medhold. Hun er prinsesse, selvom hun er ikke er barn af den belgiske kong Alberts ægteskab. I et nyt interview, som prinsessen har givet til den fransksprogede avis Le Soir, har hun ifølge Billed-Bladet åbnet op om sagen.

Hendes mor fortalte hende, at hun var resultatet af en affære med kongen, som varede fra 1966 til 1984. Noget, som kongen har hårdnakket benægtet. Også overfor prinsessen selv.

Nu fortæller prinsesse Delphine Boël, hvorfor hun tog det hele vejen igennem det juridiske system.

Delphine Boël, som arbejder som kunstner, var tydeligt berørt efter retssagen var overstået. Her ses hun ved det efterfølgende pressemøde 5. oktober.
Delphine Boël, som arbejder som kunstner, var tydeligt berørt efter retssagen var overstået. Her ses hun ved det efterfølgende pressemøde 5. oktober. Foto: YVES HERMAN
Vis mere

»Jeg var altid lidt den skandaløse, "den beskidte tøjvask", uromageren. Takket været det juridiske system, der har givet mig ret, der har bekræftet mig i, at jeg har gjort det rigtige, er det, som om jeg nu rigtigt kan leve,« lyder det fra hende, inden hun fortsætter:

»Jeg eksisterer. Frem for alt har jeg ret til at eksistere.«

Kong Albert, som blev gift med dronning Paola i 1959, havde, sidste gang han talte med Boël, sagt, at hun ikke var hans datter. Det skete over telefon.

På grund af hans udmelding følte hun nødsaget til at få det afklaret. En gang for alle.

Retten i Bruxelles beordrede, at kongen skulle have en DNA-test, som så enten kunne be- eller afkræfte, at Delphine Boël var hans datter.

Foruden hende har kongen også de tre børn Phillippe af Belgien, prinsesse Astrid og prins Laurent. I 2013 abdicerede kong Albert og overlod tronen til sin søn, Phillippe af Belgien.

Delphine Boël understreger i det nye interview, at hvis der er nogen i kongefamilien, som frygter, at hun er ude efter mere, så kan de tage det helt roligt.

Hun ønsker ikke mere, regner ikke med at blive inviteret til familiefester eller officielle begivenheder. Hun ønskede blot at få bekræftet, at hun er den, som hendes mor, Sybille de Selys Longchamps, sagde, hun er.

Oprindeligt ønskede hun også, at hun og hendes far skulle have et forhold til hinanden. De ønsker var dog ikke gengældt, så nu må hun affinde sig med sin nye titel som det eneste bånd til sin 86-årige far.