Videoen af prins Nikolai, der går model for modegiganten Burberry, kan ses foroven.

I sidste uge kom det frem, at prins Nikolai havde gået catwalk for modegiganten Burberry under London Fashionweek, og tidligere mandag kunne BT berette, at prinsen er blevet tilknyttet det kendte modelbureau Scoop Models.

Bente Lundquist, der er indehaver af modelbureauet, er stolt over deres nyeste tilføjelse til deres i forvejen store modelflok. Hun afviser dog, at titlen som prins har været afgørende:

»Vi har booket ham ud fra hans udseende, og ikke fordi han er prins, men det er jo ikke nogen ulempe. Jeg har mødt ham ved forskellige lejligheder gennem hans mor, og der har jeg siden han var barn sagt, at han har nogle fantastisk flotte træk,« siger Bente Lundquist, der også selv tidligere har været model.

Bente Lundquist oplyser desuden, at begge prins Nikolais forældre - grevinde Alexandra og prins Joachim - har været meget forstående, og at det sandsynligvis bliver udenlandske catwalks, som prinsens fødder skal betræde:

»Han skal nok primært arbejde internationalt, men han har jo også en skole, som han skal passe,« fortæller hun.

Den 18-årige prins skal altså i fremtiden vise tøj frem fra de store modegiganter rundt i verden, og det er ifølge ekspert, Chris Pedersen, 'kæmpestort'. Han er desuden heller ikke i tvivl om, at et mærke som Burberry vælger prins Nikolai grundet udseendet og ikke den royale titel:

»At blive model kræver først og fremmest det rigtige ansigt, den rigtige krop og den rette statur. Generne skal være i orden, og det har han tydeligvis. Burberry booker ikke en model, fordi han er dansk prins. Det er ikke et job, du får på grund af baggrund,« siger han i en artikel til BT, som du kan læse her.

Bente Lundquist oplyser desuden, at der endnu ikke er sat en dato på prins Nikolais næste modelopgave.