Danske prins Nikolai indtog lørdag catwalken i London, men det er ikke en hvilken som helst arbejdsgiver, han gik model for. Faktisk er Burberry, der havde iklædt Prinsen en gylden skjorte, mørk vinterfrakke, lange bukser og sko i de karakteristiske Burberry-tern at regne for at være i den absolutte superliga, lyder det fra modeekspert Chris Pedersen, der er TV-vært på DR K, fast vært på 'Modeuge Nu' samt tidligere moderedaktør på Euroman, redaktør på modemagasinet Cover og chefredaktør på Cover Man.

Han vurderer, at Burberry hører til i top ti i modebranchen.

»Det er kæmpestort. Det kan sagtens være starten på noget meget fint. Det er et show, hele verden kigger på. Burberry er et internationalt 'super brand', som er kendt over hele verden,« siger han.

Han forstår godt, at det britiske modehus har brugt den 18-årige prins under det stort anlagte show. Og det er først og fremmest hans kvaliteter som model og ikke hans titel, som mode-giganten har set sig varm på, lyder det.

SE VIDEOEN: Her går prins Nikolai catwalk for kæmpe modehus

»At blive model kræver først og fremmest det rigtige ansigt, den rigtige krop og den rette statur. Generne skal være i orden, og det har han tydeligvis. Burberry booker ikke en model, fordi han er dansk prins. Det er ikke et job, du får på grund af baggrund,« siger han og fortsætter:

»Først og fremmest passer han ind i det look, som de gerne vil have. Burberry har en ting for det elegante. Prinsen har et særligt ansigt, der gør, at han ikke er helt placérbar. Der er stil over ham, han har smukt hår og flotte kindben, og han ser sød og køn ud. Det kan Burberry godt lide.«

Prins Nikolai gik model for Burberry i weekenden under London Fashionweek.
Prins Nikolai gik model for Burberry i weekenden under London Fashionweek. Foto: Foto: Burberry
Vis mere

Hvis prins Nikolai håber på at gøre karriere inden for branchen, er han kommet flyvende ud af starthullerne, men det bliver en lang, sej kamp, lyder det fra Chris Pedersen.


»Han er startet i superligaen. Men det er ikke det samme som, at en model slår igennem. Der er mange tilfældigheder, der spiller ind. Du kan ikke tillade dig at have stjernenykker. I modelbranchen handler det om genkendelse. Ingen er stjerne første gang, man går. Når du er ung, er du vandbærer. Men jo mere, du arbejder, jo mere bliver du værd.« siger han og fortsætter:

»Der er mange, der undervurderer, hvad modeljobbet kræver. Det bliver tit lagt ud som om, det bare kræver et ansigt og noget held. Men der er lang tids forberedelse, mange ventetimer, og så skal modellerne være omgængelige. Det slår mig, at langt de fleste modeller er folk, der har baggrunden i orden i den forstand, at det ikke er dumme, unge mennesker, der bliver modeller. Man skal finde sig i meget, man skal kunne gebærde sig og det kræver disciplin,« siger Chris Pedersen.

I artiklen her på BT kan du se videoen af prins Nikolai gå catwalken (ca. 10 min. inde).