At forholdet mellem Meghan Markle og hendes far, Thomas, er nærmest ikkeeksisterende, har været offentlig kendt i en rum tid.

Faktisk forholder det sig sådan, at parterne ikke har set hinanden i tre år. Men hvorfor forholder det sig sådan?

Det er spørgsmålet, som Thomas Markle nu agter at dykke dybere ned i. Han planlægger at lave en dokumentar om sig selv, sin familie, op- og nedturene samt forholdet til datteren Meghan.

Det siger Thomas Markle til det britiske medie The Sun og uddyber, at dokumentaren indledningsvis vil handle om familien og hans passion for teater- og tv-branchen. Dernæst kommer livet som far og datter – Thomas og Meghan Markle – imellem.

Meghan Markle.
Meghan Markle. Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

»Vi havde et godt liv sammen op til hendes første ægteskab og bosættelse i Canada. Derefter skete et nyt liv. Hvad skete der med min lille pige?«

Over for mediet forklarer Thomas Markle videre, at dokumentaren vil indeholde hidtil usete billeder og private optagelser fra år tilbage.

Desuden har han et klart mål med dokumentaren.

»Vi vil forsøge at finde ud af, hvad der gik galt. Jeg tror, at det nok skal blive godt.«

Thomas Markle. (Foto: Scanpix)
Thomas Markle. (Foto: Scanpix) Foto: RUBA
Vis mere

Ifølge Thomas Markle har han ikke set sin datter siden 2018, hvor Meghan Markle og prins Harry blev gift ved et storslået bryllup i London.

Selv var han ikke med ved brylluppet. Officielt skyldtes afbuddet helbredsproblemer, som Meghan Markle angiveligt ikke tog pænt, og dernæst kickstartede en kold luft mellem parterne.

Thomas Markle lækkede efterfølgende et privat brev, som Meghan havde sendt ham, i en avis. Også andre familiemedlemmer og tidligere venner af Meghan Markle er blevet skåret fra, efter de har udtalt sig kritisk om hende i pressen.

Thomas Markle har desuden hverken set sit barnebarn, Archie, eller mødt sin svigersøn.

Meghan Markle og prins Harry annoncerede deres forlovelse i 2017.
Meghan Markle og prins Harry annoncerede deres forlovelse i 2017. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Alt dette er altså det, Thomas Markle nu vil til bunds i i den nye dokumentar.

Sidste år udkom Thomas Markle med en anden dokumentar, 'Thomas Markle: My Story'.

Men i dag siger han om den, at dokumentaren indeholder faktuelle fejl, forkerte datoer og havde fokus på forkerte ting, hvilket ligger til grund for den nye dokumentar, som efter planen skal ligge klar senere på året.

Meghan Markle og prins Harry har selv fremtidsplaner foran kameraet. I 2020 underskrev de en lang kontrakt med giganten Netflix om at lave dokumentarer, spillefilm og børneprogrammer.

»Vi vil fokusere på at lave indhold, der oplyser, men også giver håb. Som nye forældre er det vigtigt for os at lave inspirerende familieprogrammer,« oplyste parret i en pressemeddelelse.

Om de selv går tilbage og kigger på fortiden, har parret ikke meldt ud om.