Meghan Markles far er blevet opereret, men ligger nu alene og oprevet på hospitalet, siger brudens halvsøster, som også kommer med et voldsomt angreb på både prins Harrys tilkommende og det britiske kongehus.

Thomas Markle blev onsdag opereret i hjertet og fik efter eget udsagn sat tre såkaldte 'stenter' ind i hjertet, der skal udvide blodårerne.

Det udtaler han selv til TMZ.

»Jeg er ok. Det vil tage noget tid at komme til kræfter igen. Bliver på hospitalet et par dage mere. Må ikke blive overanstrengt,« siger han til det amerikanske kendis-medie.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

På listen over ting, der kan gå galt før et bryllup, som de fleste brude har både vågne og natlige mareridt om, må 'far bliver syg og kan ikke følge mig op' absolut være en af de øverste - og for de fleste nok heldigvis også mest usandsynlige.

Alligevel er det netop dét skrækscenarie, Meghan Markle står ansigt til ansigt med, her få dage før sit bryllup. Og så er 'prinsen på den hvide hest' i hendes tilfælde altså ikke en 'hr. hvem som helst', men faktisk en rigtig prins fra en af verdens mest traditionsbundne og konservative monarkier.

Hele verden kigger med, når Meghan Markle på lørdag træder ind ad døren på Windsor Castle Chapel, og her få dage før den store dag er der pludselig opstået tvivl om, hvem der skal føre hende op ad kirkegulvet.

Efter flere dages skriverier og spekulationer skulle det nu være sikkert, at det i hvert fald ikke bliver hendes far.

Den 73-årige Thomas Markle er nemlig for syg til at flyve fra sit hjem i Mexico til London for at deltage i brylluppet.

Dramaet om, hvorvidt brudens far kommer eller ej, begyndte mandag, da den tidligere prisvindende lysmand i Hollywood meddelte, at han ville melde afbud, fordi han ikke ønskede at skade sin datter og den britiske kongefamilie yderligere. I weekenden havde avisen Daily Mail nemlig afsløret, at faderen i samarbejde med en fotograf havde fået fremstillet nogle falske paparazzi-billeder af sig selv.

Meghan Markle blev naturligvis ulykkelig over sin fars beslutning, og det fik ham angiveligt på andre tanker tirsdag, hvor det pludselig forlød, at han alligevel ville komme.

Sent tirsdag kunne kendissitet TMZ så breake, at Thomas Markle skulle opereres i hjertet allerede onsdag og derfor var for syg til at deltage. Faderen havde haft et hjerteanfald ugen før - tilsyneladende på grund af stress op til den store dag.

Nu er operationen så veloverstået, må man forstå.

Foto: Alastair Grant
Vis mere

Ugerne op til brylluppet har i det hele taget været kaotiske og i stedet for spændt forventning og mystik, har brudens familie sørget for at fodre alverdens medier med kulørte historier og dårlig omtale af både bruden og resten af familien.

Halvbroderen Thomas Markle Jr. skrev for få uger siden et åbent brev til prins Harry, hvor han opfordrede ham til at aflyse brylluppet.

Han advarede direkte prinsen mod at gifte sig med søsteren og kaldte brylluppet en af de største misforståelser i den royale historie. Siden fortrød han delvist brevet, men fastholdt, at han er skuffet over ikke at være inviteret med til festen. Britiske og amerikanske medier mener i øvrigt at vide, at det var den megen ståhej omkring det åbne brev, som faderen, Thomas Markle Senior, selv giver skylden for sit hjerteanfald.

Foto: DAMIR SAGOLJ
Vis mere

Senest har Meghan Markles halvsøster, Samantha Grant, som tidligere offentligt har langet hårdt ud efter den kommende brud, i den britiske tabloidavis The Sun kritiseret det britiske kongehus for at svigte faderen. Hoffet har nemlig ikke sørget for at flyve faderen til London i god tid, og man har heller ikke oplyst ham om, hvordan han skulle komme frem.

»Der har ikke været egentlig kontakt fra Meghan, og hun har ikke talt med min far siden hjerteanfaldet. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg bebrejder hende ikke.«

Hun tilføjer, at prins Harry, som endnu aldrig har mødt sin kommende svigerfar, har forholdt sig tavst.

»Jeg ved, at der ikke har været kontakt.«

Kensington Palace har tidligere udtalt, at man gør, hvad man kan for at hjælpe Meghan Markles far, men det afviser søsteren.

»Det er ikke sandt, for så ville han ikke stadig være hjemme hos sig selv. Så ville han have været med sikkerhedsvagter. Jeg har kvitteringer, der viser, at jeg har sendt min far penge to gange via MoneyGram, som han havde brug for.«

Britiske medier kan i øvrigt samtidig fortælle, at søsteren selv har været en tur på hospitalet efter et trafikuheld. Hendes kæreste udtaler, at parret blev forfulgt at paparazzifotografer, som spærrede vejen for dem. De kørte galt, da de forsøgte at undvige fotografen. Sammantha Grant, som sidder i kørestol på grund af sclerose, brækkede sin ene ankel som følge af ulykken.

Lige siden Meghan Markles romance med prins Harry blev kendt, har hendes halvsøster ytret sig højlydt og ofte negativt om den kommende royal brud. Udtalelser, som Meghan angiveligt skulle have forsøgt at få hende til at holde for sig selv.

I et tv-interview med værten Piers Morgen i tv-programmet 'Good Morning Britain' forleden, understregede Samantha Grant ikke desto mindre, at hun ikke havde i sinde at holde mund.

»Hun skal ikke bestemme, om jeg kan udtale mig om mit eget eller min fars liv.«

De fyndige ord blev iøvrigt gentaget overfor TMZ onsdag.

»Vi har talefrihed her i landet. Hun skal ikke censurere mig. Hun skal ikke fortælle mig, at jeg ikke må tale om mit eget eller min fars liv, når det handler om at forsvare os selv. For medierne sværter os til.«