Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Der er få dage til, at prins Harrys og hertuginde Meghans yderst omtalte interview med talkshowværten Oprah Winfrey bliver sendt, men allerede nu er der godt med drama omkring hertugparret – og i særdeleshed omkring hertuginden.

Tirsdag kunne The Times nemlig afsløre, at hertuginde Meghan angiveligt var hovedperson i en sag om mobning på Kensington Palace, inden hun og prins Harry forlod kongehuset.

Ifølge mediet kom den officielle klage fra en højtrangeret medarbejder på slottet – nemlig Jason Knauf, som dengang arbejdede som kommunikationssekretær for parret.

39-årige Meghan og 36-årige prins Harry forlod kongehuset i begyndelsen af 2020, og ifølge The Times blev klagen indgivet til Buckingham Palace i oktober 2018.

Prins Harry og Meghan Markle.
Prins Harry og Meghan Markle. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Vis mere

I klagen, som The Times har set, skal der angiveligt stå, at Meghan 'mobbede to personlige assistenter ud af husstanden', og at hun 'underminerede en tredje medarbejders selvtillid ved at ydmyge hende'.

I klagen skal der også stå, at Jason Knauf, der i dag arbejder for prins William og hertuginde Kates velgørenhedsfond, valgte at indgive klagen, fordi han kunne se, at Meghan pressede dem alt for meget – i flere tilfælde til tårer.

'Jeg er meget bekymret over, at hertuginden har formået at mobbe to personlige assistenter ud af husstanden i løbet af det seneste år. Behandlingen af (navn udeladt, red.) var fuldkommen uacceptabel,' står der efter sigende i klagen.

'Hertuginden virker til altid at have et offer i sigte. Hun mobber (navn udeladt, red.) og forsøger at underminere hendes selvtillid. Vi får henvendelser efter henvendelser fra folk, der har set Meghan opføre sig uacceptabelt over for (navn udeladt, red.),' står der endvidere.

Interviewet med Harry og Meghan vises søndag 7. marts klokken 20.00 lokal tid på CBS. Joe Pugliese/Ritzau Scanpix
Interviewet med Harry og Meghan vises søndag 7. marts klokken 20.00 lokal tid på CBS. Joe Pugliese/Ritzau Scanpix
Vis mere

Ifølge The Times er det de to personlige assistenter, som har kontaktet det britiske medie, fordi de er bange for, hvordan Meghan fremstiller sig selv og sin tid i kongehuset i interviewet med Oprah Winfrey, som bliver sendt søndag.

Assistenterne påstår også, at prins Harry 'tiggede' Jason Knauf om ikke at indgive klagen.

The Times har talt med flere anonyme kilder fra kongehuset, som udtaler, at Buckingham Palace fokuserede mere på at få problemet til at forsvinde uden omtale end på reelt at løse det.

»De vidste, at der var en situation med medarbejdere – især unge kvinder – som blev mobbet, til de brød sammen i tårer,« siger en af kilderne til mediet og fortsætter:

Meghan.
Meghan. Foto: JULIAN SMITH
Vis mere

»Men de beskyttede bare Meghan og gjorde absolut ingenting for at passe på medarbejderne.«

Meghans talsperson udtaler til The Times, at anklagerne er en del af en 'kalkuleret smædekampagne, der er baseret på misvisende og skadende fejlinformation'.

»Vi er skuffede over at se, at denne æreskrænkende skildring af hertuginden bliver delt af et medie,« siger talspersonen og fortsætter:

»Det er ikke tilfældigt, at flere år gamle beskyldninger, som skal underminere hertuginden, bliver delt med pressen, kort før at hun og hertugen skal tale åbent og ærligt om deres oplevelser de seneste år.«

Andre læser også