Efter nytår skal kronprinsparrets fire børn starte på en skole i Schweiz, og det bliver ikke en billig affære.

For fire børn, som skal deltage i den boglige undervisning og de ugentlige skiture ned ad løjperne, koster det mere end 460.000 danske kroner.

Den internationale skole Lemaina-Verbier oplyser på deres hjemmeside, hvad man skal betale for at gå på skolen.

For børn på klassetrin 1 til 6, som det bliver tilfældet for de otteårige tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine, skal man betale 16.000 schweiziske franc for at gå der i de tre måneder i foråret. Det svarer til lidt mere end 109.000 danske kroner.

Arkivfoto: Prins Christian, kronprinsesse Mary, prins Vincent, prinsesse Josephine, prinsesse Isabella og kronprins Frederik ved statuen 'Sælkvinden' på Mikladalur i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne, fredag den 24. august 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Arkivfoto: Prins Christian, kronprinsesse Mary, prins Vincent, prinsesse Josephine, prinsesse Isabella og kronprins Frederik ved statuen 'Sælkvinden' på Mikladalur i forbindelse med deres officielle besøg på Færøerne, fredag den 24. august 2018. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Vis mere

Børn på kronprinsparrets to ældste børns alder koster dog lidt mere, da de tilhører de større klassetrin fra 7 til 9.

Her skal man betale 17.880 schweiziske franc, som svarer til lidt mere end 122.000 danske kroner.

For fire børn i den aldersgruppe kommer det derfor til at koste mere end 460.000 danske kroner samlet.

Skolen oplyser, at når man betaler for at gå på skolen, så får man også et varmt måltid mad hver dag, som det normalt gør sig gældende i Schweiz.

De fire børn skal desuden vænne sig til at gå med skoleuniform, mens de går på den internationale skole.

Det er nemlig obligatorisk, at man bærer hvid polotrøje eller hvid skjorte, en mørkeblå bluse med skolens logo og grå bukser. Pigerne kan desuden vælge at bruge en grå nederdel.

Skolen fokuserer meget på det boglige, og de følger det nationale engelske pensum, og så oplyser de, at det er en lille skole, på deres hjemmeside.

Foruden at blive klogere på skolefag får man også to ture på løjperne hver uge, når man går på det, der kaldes forårssemesteret. I år starter eleverne på forårs-semesteret 6. januar, og de slutter deres 12 uger på skolen 3. april.

Det er meningen, at Kronprinsessen skal være i Schweiz størstedelen af tiden sammen med børnene, og så vil kronprins Frederik komme derned, når det kan lade sig gøre, oplyser kongehuset i en pressemeddelelse, som blev sendt ud onsdag.

Fra kongehusets kommunikationsafdeling oplyser man, at der ikke er yderligere kommentarer.