Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire børn har i weekenden påbegyndt deres sommerferie i særdeles flotte omgivelser.

På kongehusets sociale medier har kronprinsesse Mary tirsdag således delt en video samt flere billeder fra deres ferie på Graasten Slot.

'De smukke omgivelser ved Graasten Slot danner en dejlig ramme for os og starten af vores sommerferie,' skriver den 48-årige australskfødte kronprinsesse. Se opslaget i bunden af artiklen.

På billederne kan man blandt andet se den smukke udsigt, som kronprinsfamilien har fra slottet hen over søen og også slotshaven, der er prydet med blomster.

Graasten Slot i Sønderjylland har fungeret som kongefamiliens feriebolig siden 1935, hvor dronning Margrethes forældre, kong Frederik IX og dronning Ingrid, overtog det.

Slottet har efter kong Frederik IX og dronning Ingrids død været dronning Margrethes, og hun har efterfølgende fortsat sine forældres tradition med at anvende slottet i løbet af sommeren.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er sammen med børnene prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine derfor på slottet hver eneste sommer.

Det danske kongehus har gennem længere tid haft stor succes på sociale medier, hvor særligt både kronprinsen og kronprinsessen lagt fotografier op, de selv har taget.

Tidligere har kongehuset også oplyst, at teksterne til opslagene er skrevet af de kongelige selv, når de står i jeg-form. Præcis som det er tilfældet med det seneste opslag.

Det danske kongehus kom på Instagram i 2016 og har i skrivende stund 430.000 følgere, mens 267.000 følger med på Facebook.