Kronprinsesse Mary er netop tiltrådt som præsident for WWF Verdensnaturfonden og vil dermed stå i spidsen for fondens fremtidige arbejde med at bevare dyrenes levesteder og naturens mangfoldighed.

Det melder WWF mandag morgen i en pressemeddelelse.

Organisationen arbejder med at beskytte truede dyrearter over hele verden, og kronprinsessen overtager posten efter sin svigerfar, Prins Henrik, der havde positionen fra 1972 til sin død for to år siden.

»Vi har kun én klode, og vi skal passe godt på den og dyrene, hvis vores børn og generationerne efter dem også skal have en tryg og naturrig verden at vokse op i. De projekter, som WWF Verdensnaturfonden arbejder med over hele verden, er vigtige i bestræbelserne på at bevare vores skove, koralrev og mangfoldige dyreliv, og det er afgørende, at vi i fællesskab finder nye løsninger på, hvordan mennesker kan leve i balance med naturen,« udtaler Kronprinsessen i forbindelsen med udnævnelsen.

Kronprinsesse Mary er blevet præsident for WWF Verdensnaturfonden. (Arkivfoto)
Kronprinsesse Mary er blevet præsident for WWF Verdensnaturfonden. (Arkivfoto) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, ser frem til samarbejdet med Kronprinsessen som ny præsident.

»Jeg er meget stolt over, at Kronprinsessen har sagt ja til at bidrage med at skabe opmærksomhed om arbejdet med at sikre en bedre fremtid for naturen og dyrene. Med Kronprinsessen som præsident kan vi med uformindsket styrke fortsætte det gode arbejde, som Prins Henrik startede for 48 år siden i Danmark,« siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær for WWF Verdensnaturfonden.

WWF har mere end 1.000 aktive projekter over hele verden, og Kronprinsessen kommer blandt andet til at engagere sig i projekter, der er relateret til ikoniske dyrearter, regnskov, plastik, hav, og Arktis.

WWF Verdensnaturfonden, der er den danske afdeling af World Wildlife Fund for Nature, blev grundlagt i 1972 af H.K.H. Prins Henrik.