Det er gået verden rundt – og har skabt splid i den kongelige familie. Men sikkert er det, at dronning Margrethe ved årsskiftet fratager prinse- og prinsessetitlen fra prins Joachims fire børn.

Kronprins Frederik har gennem hele forløbet ikke kommenteret sagen offentligt, men prins Joachim og prinsesse Marie har indrømmet, at de ikke har talt med kronprinsparret under krisen, og at forholdet til dem er »kompliceret«.

Torsdag viste kronprins Frederik sig så første gang til et offentligt arrangement, siden Dronningen for en måned siden annoncerede beslutningen om at fjerne de royale titler fra prins Joachims børn.

Her gentog Kronprinsen flere gange, at han støttede Dronningen – og at han altså har »masser af kommunikation« med prins Joachim.

»Jeg er i løbende kontakt med min bror, det har jeg altid været, sjovt nok, så der er ikke noget nyt i, om jeg har været i kontakt med ham, jeg er i løbende i kontakt med ham,« svarede Kronprinsen på B.T.s udsendtes spørgsmål.

Han anerkendte dog, at der i forbindelse med prins Joachims børns titler var opstået »en uoverensstemmelse i min familie«, som han betragtede som »et familieanliggende«.

»Min mor har truffet den her beslutning alene, fordi det er det, hun kan, og det er det, hun vil, og så har hun syntes, det var nu, der skulle træffes en beslutning, som jeg også støtter og ser det rigtige i,« lød det fra Kronprinsen.

»Jeg er selv interesseret i, at det danske monarki holder sig slankt med tiden, så derfor støtter jeg min mors beslutning, som hun har valgt at træffe.«

B.T. har efter interviewet med Kronprinsen været i kontakt med Kongehuset for at få præciseret, hvornår prins Joachim og kronprins Frederik har været i kontakt. Kongehuset oplyser, at man ikke ønsker at svare på spørgsmålet, da der er tale om private forhold.

Kronprinsparret og prinseparret var samlet, da Dronningen kunne fejre sit 50-års regeringsjubilæum. Blot en måned senere blev Kongehuset ramt af krisen om prinse- og prinsessetitlerne.
Kronprinsparret og prinseparret var samlet, da Dronningen kunne fejre sit 50-års regeringsjubilæum. Blot en måned senere blev Kongehuset ramt af krisen om prinse- og prinsessetitlerne. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Ud over ved Folketingets åbning ugen efter dronning Margrethes melding – hvor Kronprinsen ignorerede spørgsmål fra pressen – så har han ikke haft nogen programpunkter i den kongelige kalender den seneste måned.

Dog har han brugt noget af tiden på at sejle kapsejlads i privatregi i Frankrig – men tilsyneladende uden at svinge forbi prins Joachim i Paris, som modsat selv undervejs måtte til Danmark for at være vikarierende rigsforstander.

Torsdagens begivenhed var et skolebesøg på Vibenshus Skole i København, som er en af de 250 skoler, hvor eleverne i 6.–7. klasse deltager i Fonden for Entreprenørskabs opfinderkonkurrence 'Projekt Edison'.