Dronning Margrethe vendte torsdag aften hjem fra sin årlige skiferie i Norge og flyttede ind på Fredensborg Slot.

Og ligesom så mange andre danskere i disse tider, kommer Dronningen ikke til at forlade sit hjem foreløbig.

»Dronningen har residens på Fredensborg Slot og har aflyst alle udadvendte aktiviteter i de kommende uger. Dronningen følger naturligvis også selv de råd og anbefalinger, som myndighederne anbefaler,« fortæller kommunikationschef Lene Balleby til B.T.

Onsdag aften meddelte statsminister Mette Frederiksen, at det offentlige Danmark er lukket ned de næste to uger som konsekvens af den coronavirus, der har ramt Danmark hårdt de seneste uger.

Dronningen har i lys af situationen valgt at aflyse alle planlagte aktiviteter i forbindelse med Majestætens kommende 80-års fødselsdag i næste måned. Det oplyste hun i en pressemeddelelse torsdag aften.

»Danmark og verdenssamfundet står netop nu i en meget vanskelig situation. Vi har alle et særligt ansvar for at tage hensyn til hinanden og sammen bidrage til, at Danmark kommer godt igennem de meget store udfordringer, som landet står overfor,« lød ordene fra Dronningen.

Dronningen appellerede desuden til, at alle følger myndighedernes anvisninger, og hun sendte samtidig en stor tak til alle dem, der arbejder for den danske befolknings bedste.

»Jeg vil gerne rette en dybtfølt tak til det danske sundhedspersonale og de myndigheder, institutioner, virksomheder og enkeltpersoner, som udviser stor handlekraft og omsorg for den danske befolkning, så vi sammen kan komme igennem denne vanskelige tid.«

Fredensborg slot bliver Dronningens hjem den næste tid.
Fredensborg slot bliver Dronningens hjem den næste tid. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Dronning Margrethe fylder 80 år den 16. april, og i forbindelse med fødselsdagen var der planlagt flere dages fejring, der blandt andet indebar karettur gennem København, den traditionsrige morgenvækning og flere gallaarrangementer.

Det vides endnu ikke, om man vil fejre Dronningens fødselsdag på et senere tidspunkt i stedet.

Midt i alle aflysningerne er der dog to fødselsdagsarrangementer, der stadig står.

Ifølge kongehusets kalender deltager Dronningen fortsat i en balletgalla i Tivoli den 25. april, ligesom Dronningens besøg i Aarhus med kongeskibet Dannebrog heller ikke er aflyst.