Der er bryllup på vej i det norske kongehus.

For nu har det kontroversielle par, prinsesse Märtha Louise og shamanen Durek Verrett, endelig sat en dato for, hvornår de skal smedes sammen efter deres fire års forhold.

'Durek Verrett og jeg er glade for at meddele, at vores kommende bryllup vil finde sted på det historiske Hotel Union i Geiranger den 31. august 2024,' skriver prinsesse Märtha Louise i et opslag på Instagram.

Ikke mindst lykønsker det norske kongehus også parret i en officiel meddelelse.

'Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har i dag meddelt, at de gifter sig i august 2024. I den anledning sender Kongeparret og Kronprinsparret deres lykønskninger,' lyder det.

Da den 51-årige norske prinsesse Märtha Louise og hendes tre år yngre forlovede fandt sammen for mere end fire år siden, forklarede de begge, at det var skæbnebestemt, at de to 'tvillingeflammer' skulle være sammen.

Sidste sommer tog parret så næste skridt og satte ring på forholdet. 

Nu her efter et år som forlovede deler parret stadig deres tid mellem Los Angeles og Oslo, hvor prinsesse Märtha Louises tre børn – 19-årige Maud Angelica, 18-årige Leah Isadora og 14-årige Emma Tallulah – holder til.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal giftes efter mere end fire års forhold og mere end et års forlovelse.
Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett skal giftes efter mere end fire års forhold og mere end et års forlovelse. Foto: Lise Aserud/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Bryllupsplanerne måtte dog udsættes i starten af året, da den nyresyge Durek Verrett afventede en transplantation.

»Vi diskuterer forskellige ideer, men jeg kan afsløre her: Så længe jeg ikke har en ny nyre, er bryllupsplanerne sat i bero,« forklarede shamanen da.

Spirituelt og kontroversielt par

Med det kommende bryllup får Durek Verrett ingen royale titler eller beføjelser, ligesom prinsesse Märtha Louise heller ikke længere er en del af det arbejdende norske kongehus.

Det skyldes ikke mindst parrets mange kontroversielle fremtrædener.

For allerede i 2007, da prinsesse Märtha Louise åbnede sin såkaldte engleskole, mødte hun modstand fra den norske befolkning.

Her stod hun frem som spirituel og fortalte, at hun hele livet havde været synsk og kunne tale med både engle og dyr.

Allerede dengang ønskede nordmændene at fjerne prinsessens royale titel, men sådan gik det som bekendt ikke.

Heller ikke, da parret blev anklaget for at have misbrugt Märtha Louises prinsessetitel, da de tog på en foredragsturné sammen under navnet 'Prinsessen og shamanen' i 2019.

Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise endte med at måtte undskylde for at kapitalisere på hendes royale titel under deres foredragsturné.
Durek Verrett og prinsesse Märtha Louise endte med at måtte undskylde for at kapitalisere på hendes royale titel under deres foredragsturné. Foto: Carina Johansen/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Durek Verrett har dog i den grad også på egen hånd formået at skabe mindre heldig opmærksomhed omkring sin person.

Også selvom han i sit virke som åndemaner har skabt sit eget brand og healet rige og kendte som Gwyneth Paltrow.

Blandt andet har han sagt, at han identificerer sig som biseksuel reptil, ligesom han tidligere er blevet kritiseret for at påstå, at han kunne kurere kræft og corona, samt forudse terrorhandlinger og ændre folks alder.

Hør B.T.s royale podcast 'Kongehuset bag kulissen' her.