Forsvarsattaché i Paris.

Det kan umiddelbart lyde som en fancy international stilling, prins Joachim har scoret sig hos Forsvarsministeriet, men så meget prestige er der alligevel ikke i den.

Det vurderer historikeren og kongehuseksperten Sebastian Olden-Jørgensen i hvert fald ikke.

»Stillingen er ikke særlig højt profileret. Der er tale om en stilling som ambassademedarbejder, hvor han skal fungere som bindeled mellem det franske og danske forsvar,« siger eksperten.

I pressemeddelelsen fra Forsvarsministeriet om prins Joachims nye job siger forsvarsminister Trine Bramsen (S), at prins Joachim skal 'styrke båndet mellem Frankrigs og Danmarks forsvar, som de seneste år er blevet styrket med flere fælles missioner og indsatser rundt om i verden'.

Dette lægger Sebastian Olden-Jørgensen dog ikke det store i.

»Det er da meget fint, at vores forsvarsminister siger noget smukt, men når alt kommer til alt, så er der jo ingen tvivl om, at Danmarks militære alliance-partner er Nato - subsidiært USA - men ikke Frankrig,« siger kongehuseksperten.

Selv om stillingen i sig selv altså ikke imponerer kongehuseksperten, så rammer den dog ikke helt forbi skiven - faktisk tværtimod, vurderer han.

»Stillingen ligger smukt i forlængelse af det år, han har brugt på at uddanne sig i Frankrig. Der er ingen tvivl om, at det forløb er den perfekte forberedelse til jobbet,« siger han og henviser til prinsens seneste år som studerende på École Militaire.

Hvordan tror du, prins Joachim vil klare sig i jobbet?

»Jeg tror, han vil gøre det ganske glimrende. Han har de bedste forudsætninger med sin militære uddannelse, og der er ingen tvivl om, at han kan begå sig i Frankrig. Derudover er det som nævnt ikke en særlig betydningsfuld post, så jeg tror, han vil gøre det glimrende.«

Prins Joachim begynder i sit nye job 1. september og i - foreløbig - tre år frem. Han får ikke løn i sin nye stilling, da det forventes, at han fortsat vil modtage apanage. Dette skal Folketinget tage stilling til i morgen, 11. juni.