Kronprinsparret meddelte torsdag aften, at de er »dybt rystede«, efter en ny TV 2-dokumentar har afdækket kostskolen Herlufholms mangeårige problemer med mobning, vold og seksuelle krænkelser.

Blandt de nuværende elever på kostskolen finder man nemlig kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks ældste søn prins Christian, og efter sommerferien er det planen, at den kommende konges lillesøster, prinsesse Isabella, også skal starte på den kritiserede kostskole.

Derfor mener B.T.s royale korrespondent Jacob Heinel Jensen, at kronprinsparret »selvfølgelig« har måtte afgive en officiel udtalelse.

»Når man får at vide, at kulturen på skolen er uacceptabel af Kronprinsparret, så må det gøre ondt. De kommer også med et vink med en vognstang til skolen om, at de skal få rettet op på det,« lyder det fra Jacob Heinel Jensen.

Prinsesse Isabella blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag d. 30. april 2022. Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og børnene Prins Christian, Prinsesse Isabella og Prins Vincent ankommer til Fredensborg Slot.
Prinsesse Isabella blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag d. 30. april 2022. Kronprins Frederik, Kronprinsesse Mary og børnene Prins Christian, Prinsesse Isabella og Prins Vincent ankommer til Fredensborg Slot. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Han synes dog stadig, at kronprinsparrets udtalelse om Herlufsholm er »lige i underkanten«.

»Kulturen på skolen bliver betegnet som voldelig. Der er massive problemer med vold, mobning og overgreb,« understreger kongehuseksperten om de mere end 50 vidnesbyrd fra tidligere elever, der er stået frem i TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder'.

Han havde i stedet hellere set, at kronprinsparret havde sat foden i.

»Jeg synes, man bør trække børnene ud og sige: 'Tak for nu, men vi kan ikke sende Danmarks fremtidige konge og prinsesse på en skole, der er så giftig',« lyder det fra Jacob Heinel Jensen.

»Hvorfor skal prinsesse Isabella dog sendes ind i det? Det tror jeg rigtig mange har svært ved at forstå. For man skal huske, at når Kronprinsparret sender børnene på en skole, så blåstempler de den også. Og det virker måske lidt malplaceret at fastholde en tilknytning til en skole, der har så massive problemer med vold og mobning. Skolen har jo endda haft kendskab til nogle af tingene.«

Tilmed virker det ekstra »underligt« at beholde de royale børn på skolen, når deres mor netop har antimobning som en af sine mærkesager.

»Kronprinsessens store problem er, at hun jo netop går til kamp mod mobning gennem sit arbejde i Mary Fonden. Hvorfor sende sine børn på en skole, hvor mobning er hver dag?« pointerer Jacob Heinel Jensen.

Ledelsen på Herlufholm har meddelt, at de har iværksat en uvildig advokatundersøgelse, der skal undersøge de forhold, der er kommet frem i dokumentaren.