Tak, men nej tak.

Nogenlunde sådan lyder svaret fra den britiske regent, dronning Elizabeth, til prisen, som magasinet The Oldie har tildelt hende.

Med sine 95 år er hun ellers numerisk set en værdig modtager af prisen som 'oldie of the year' (årets ældre, red.), men i et svar, der emmer af humor, forklarer dronningen, hvorfor hun ikke bør modtage prisen.

»Hendes Majestæt tror på, at man er så gammel, som man føler sig, og derfor mener dronningen ikke, at hun opfylder kriterierne for at modtage prisen. Derfor håber hun, at I finder en mere værdig modtager,« lyder det i et svar fra dronning Elizabeths assisterende privatsekretær, Tom Laing-Baker, til The Oldie.

Prisen, som uddeles hvert år, gives til et medlem af den ældre generation, som har ydet et særligt bidrag til offentligheden.

Magasinet ville give prisen til dronningen som anerkendelse for hendes lederskab under coronakrisen samt for at markere hendes platinjubilæum næste år, hvor hun har siddet 70 år på den britiske trone.

I 2012 uddelte de også en pris til dronningens nu afdøde mand, prins Phillip.

»Der er ikke noget bedre for moralen end at blive mindet om, at årene går hurtigere og hurtigere. Men det er rart overhovedet at blive husket,« lød svaret fra hertugen af Edinburgh, som altså – i modsætning til sin hustru – tog imod prisen.