Lyt til artiklen

Syv-årige prinsesse Athena og 10-årige prins Henrik ser ud til at være faldet godt til i deres nye franske omgivelser.

I hvert fald så begge børn glade ud og hastede i skole sammen med deres mor, prinsesse Marie, da B.T. mødte dem foran deres nye skole i Paris mandag morgen.

Den kongelige familie ankom til fods kun få minutter før den internationale skole, der ligger 20 minutters gang fra Triumfbuen, lukkede dørene i til den nye skoledag.

Både børnene og prinsesse Marie så glade ud, da de skyndte sig over mod porten. Prinsesse Marie afslog dog venligt, da B.T. forespurgte, om hun havde tid til et billede.

Her går prins Joachim og prinsesse Maries børn i skole. Privatskolen Monceau i Paris. Det er ikke hverken Marie eller børnene på billedet.
Her går prins Joachim og prinsesse Maries børn i skole. Privatskolen Monceau i Paris. Det er ikke hverken Marie eller børnene på billedet. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Nej, ikke nu,« svarede prinsessen, mens hun hastede videre efter sine to børn, der allerede havde nået den store brune træport til den velrenommerede skole.

Modsat mange af de andre forældre, nøjedes prinsesse Marie ikke blot med at følge sine børn hen til skolens port, men fulgte dem helt inden for.

Den franske skole ligger i det 8. arrondissement i Paris – kendt som et af dyre områder.

Det er nok heller ikke hvem som helst, der har råd til at gå på den fine skole, hvor størstedelen af eleverne blev sat af fra biler med eller uden privatchauffør.

Joachim og Marie ser ud til at være faldet godt til i Paris. I hvert fald så deres børn glade ud, da de mandag morgen skyndte sig i skole.
Joachim og Marie ser ud til at være faldet godt til i Paris. I hvert fald så deres børn glade ud, da de mandag morgen skyndte sig i skole. Foto: BERTRAND GUAY
Vis mere

Skolegebyret ligger på mellem 44.000 og 60.000 kroner per barn om året.

Skolen ved navn Eib har flere afdelinger rundt omkring i Paris.

Den afdeling, hvor prins Joachims og prinsesse Maries børn går, ligger nær den flotte park Parc Monceau.

Skolen er tosproget, hvilket vil sige, at der bliver undervist både på fransk og engelsk.

Prinsesse Athena og prins Henrik (nederst til højre) er begge begyndt i en international privatskole i Paris.
Prinsesse Athena og prins Henrik (nederst til højre) er begge begyndt i en international privatskole i Paris. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Skolen har to afdelinger – en for de helt små børn op til fem års alderen, og en for de lidt større børn, hvor prinsesse Athena og prins Henrik går.

Ifølge skolens hjemmeside, skal børnene være klædt i mørkeblåt, og skolen tilbyder også undervisning i spansk og kinesisk.

Prinsesse Marie og prins Joachim flyttede til Paris i juli, da prins Joachim er startet på den meget prestigefyldte franske lederuddannelse på det franske militærakademik Ècole Militaire.

Akademiet  ligger omkring tre kilometer fra børnenes nye skole.