'Skuffende', 'en joke' og 'tag tilbage til Amerika'.

Det har ikke skortet på negative bemærkninger, siden den britiske hertuginde Meghan gjorde sig uheldigt bemærket under en tenniskamp forleden.

Her fik hun sin bodyguard til at smide en tilskuer væk, fordi han angiveligt tog billeder af hende.

Men nu udtaler hovedpersonen sig. Og han har en helt anden version af den uheldige sag.

Tiskueren, Hasan Hasanov, anede nemlig ikke, hvem Meghan var – og han fandt først ud af, hvad der var sket, da han så sig selv på forsiden af de britiske aviser.

Den 58-årige tennisfan havde stået i kø siden kl. 5 om morgenen, men havde til gengæld også fået en fantastisk plads til dagens Wimbledon-kamp.

Hasan Hasanov er ikke selv royalist, så derfor havde han ikke bemærket, at hans gode plads var lige foran den såkaldte Royal Box, hvor hertuginden og to veninder sad ugeneret og fulgte kampen, fortæller han til The Sun.

Han havde til gengæld kun øje for det fantastiske udsyn til banen, som han fik lyst til at blære sig med over for sin kone, som ikke havde orket at tage med ham for at stille sig i kø så tidligt om morgenen.

Her kan man se Hasan Hasanov på sin plads foran hertuginde Meghan og hendes to veninder.
Her kan man se Hasan Hasanov på sin plads foran hertuginde Meghan og hendes to veninder. Foto: GLYN KIRK
Vis mere

Men da han rejste sig for at tage en selfie, kom Meghans bodyguard hen og tog fat i ham.

'Vær sød at give dem lidt privatliv,' husker han bodyguarden sige.

Hasan Hasanov troede dog, at det var tennisspillerne, han mente, fordi de stod uden trøjer på. Så han pakkede telefonen væk og så resten af kampen. Herefter tog han på ferie i Schweiz.

Derfor var han ikke i landet, da hans ansigt pludselig var på forsiden af de britiske aviser. Som manden, der blev irettesat for at tage et billede af hertuginde Meghan i en privat stund som publikum ved en tenniskamp. Han så heller ikke den debat, det skabte.

Her kan man se det billede, Hasan Hasanov tager under kampen.
Her kan man se det billede, Hasan Hasanov tager under kampen. Foto: Mike Egerton / PA Images / Ritzau Scanpix
Vis mere

Hvor bl.a. skuespilleren Tatum O'Neal mente, at Meghan med sin opførsel havde vist sig at være alt det, hendes afdøde svigermor, prinsesse Diana, ikke var. Og hvor tv-værten Piers Morgan ytrede:

»Hvis du vil være privat, så tag tilbage til Amerika og vær privat.«

Det var Hasan Hasanovs datter, der sendte ham et billede af avisforsiderne.

»Det virkede vanvittigt for mig, for det eneste, jeg gjorde, var at tage en selfie, som jeg kunne sende til min kone. Jeg havde den bedste plads, jeg nogensinde har haft i de 15 år, jeg har stået i kø under Wimbledon, så jeg ville blære mig over for min kone, fordi hun ikke stod op for at tage med mig,« siger Hasan Hasanov.

»Helt ærligt, så kunne jeg ikke være mere ligeglad med Meghan, Harry eller nogen af de andre royale – og hvis jeg ville tage et billede, så havde jeg spurgt først. Jeg var meget mere interesseret i at få en video af Roger Federer (tennisspiller, red.) i aktion.«

Det britiske kongehus har ifølge The Sun fortalt, at de royale insisterer på ikke at få taget billeder, så de kan 'interagere ordentligt med folk og begivenheder'.

Det er ikke første gang, hertuginde Meghan og prins Harry har frabedt sig billeder. Da deres søn, Archie, skulle døbes i weekenden, foregik det meget ulig de britiske traditioner bag lukkede døre. Herefter blev to udvalgte billeder sendt ud til offentligheden.

Samme hemmelighedskræmmeri prægede sønnens fødsel. Royale fans måtte derfor vente et par dage, før de første gang fik et smugkig af den royale baby. Også dette skete med udvalgte billeder taget af en særlig fotograf.