Blot 16 måneder efter, at de stod på scenen sammen og jokede, at 'de sad fast sammen for resten af livet', har de brudt med hinanden.

Torsdag kom det frem, at den britiske prins Harry og hertuginde Meghan har valgt at trække sig fra et samarbejde, de havde med prins William og hertuginde Kate.

I stedet vil de gå deres egen vej.

Det skriver flere britiske medier som The Telegraph og The Guardian.

ARKIVFOTO af prins William, hertuginde Kate, hertuginde Meghan og prins Harry.
ARKIVFOTO af prins William, hertuginde Kate, hertuginde Meghan og prins Harry. Foto: Hannah Mckay
Vis mere

Helt konkret har prins Harry og hertuginde Meghan valgt at forlade en velgørenhedsfond, som de to royale brødre oprettede sammen for et årti siden - 'The Royal Foundation'.

Planen er, at de i stedet vil oprette deres egen fond, som skal have et globalt sigte.

Fremover skal William og Kate drive 'The Royal Foundation' videre selv, og den kommer ifølge The Guardian i den forbindelse til at skifte navn til 'The Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge'.

Opbruddet menes at være endnu et skridt på vejen mod opdelingen af de to royale pars offentlige forpligtigelser.

Tidligere i år opbrød Harry og Meghan - der også har titlerne hertug og hertuginde af Sussex - også den husstand, de indtil da havde delt med William og Kate i Kensington Palace.

De valgte at udpege deres egne, særskilte kommunikationsmedarbejdere, og de oprettede deres egen Instagram-konto.

Samtidig valgte parret, der blev gift sidste år, at rykke væk fra Kensington Palace og flytte ind på Frogmore Cottage i Windsor i april - kort før Meghan fødte deres første barn, sønnen Archie.

Fonden - 'The Royal Foundation' - blev oprettet af William og Harry tilbage i 2009, og det var planen, at de skulle arbejde sammen om blandt andet de britiske militærstyrker, miljøbevarelse og mental sundhed. Emner, der står dem begge nært.

I 2011 blev Kate lukket ind i fonden, efter hun blev hertuginde, og det samme gjorde Meghan sidste år, efter hun sagde 'ja' til Harry.

Ifølge The Guardian skyldes opbruddet i fonden dog ikke interne stridigheder i det britiske kongehus. I stedet skyldes det, at det er nødvendigt i forhold til fremtiden, hvor William står til at blive konge.

'Disse ændringer er udformet til bedst at passe til de kongelige højheders arbejde og ansvar, da de forbereder sig på deres fremtidige roller, og for bedre at tilpasse deres velgørende aktiviteter med deres nye husstande', lyder det i en udtalelse fra Kensington Palace.

I udtalelsen slås det også fast, at begge par er meget stolte af det, de har opnået med fonden, ligesom det understreges, at Harry og Meghans nye fond skal samarbejde med den eksisterende.

Hvad, Harry og Meghans nye fond skal hedde, er endnu ikke meldt ud.