Et slot, en kæmpe palævilla, flere luksuslejligheder, en milliardær som ven og 23 millioner kroner.

Grevinde Alexandra har haft en vild tid på boligmarkedet, og nu står hun til atter at score en stor milliongevinst, samtidig med at hun lige har købt en ny bolig.

B.T. har set nærmere på grevinde Alexandras mange boliger.

Vi starter med det sidste nye. For fra 1. juli skal Alexandra atter bo i København, hvor hun bliver ejer af en fireværelseslejlighed på 168 kvadratmeter i en meget mondæn bygning på Klerkegade i København K, har Se og Hør afsløret.

Her ligger Alexandras nye lejlighed.
Her ligger Alexandras nye lejlighed. Foto: Google Streetview
Vis mere

Lejligheden har kostet 12 millioner kroner og ligger i stueetagen, og det overrasker ejendomsmægler Claus Borg, der sælger mange lejligheder for kendte.

»Det skulle man ikke tro, at hun ville. De fleste vil jo hellere bo en etage højere oppe, og det er jo derfor, lejlighederne er dyrere højere oppe,« siger han og tilføjer, at der dog sagtens kan være en fordel ved lejligheden i form af en have eller andet, som man ikke kan se.

»Det er et super attraktivt sted, og som markedet er lige nu, så er der for få boliger til salg i forhold til antal købere, og det gør, at folk måske er lidt mindre kritiske i forhold til, hvor den ligger henne,« tilføjer han.

Grevinde Alexandras boligeventyr begyndte for hele 26 år siden, da hun blev forlovet med prins Joachim og flyttede fra Hongkong til Danmark.

Grevinde Alexandras entre på det danske boligmarked var på sønderjyske Schackenborg.
Grevinde Alexandras entre på det danske boligmarked var på sønderjyske Schackenborg. Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Vis mere

Efter parrets bryllup senere samme år rykkede parret ind på det sønderjyske slot Schackenborg, der blot få år senere blev renoveret for over 13 millioner kroner, som var blevet indsamlet i folkegave til parret.

Ægteskabet mellem Joachim og Alexandra holdt ikke. Men det betød ikke, at den tidligere prinsesse måtte gå væsentligt ned i boligstandard.

Efter skilsmissen forærede prins Joachim hende en stor palævilla på Svanemøllevej 15 i København. Og den viste sig at være en god gevinst. For da Alexandra i 2016 solgte den, fik hun hele 23 millioner kroner.

Hun kunne hun dog ikke sætte hele gevinsten ind på bankkontoen. For undervejs havde hun optaget lån i boligen på 6,2 millioner kroner.

Grevinden boede i over ti år i denne villa på Svanemøllevej.
Grevinden boede i over ti år i denne villa på Svanemøllevej. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

De penge blev brugt på et mislykket boligeventyr i Tyrkiet, bekræftede grevindens daværende mand, Martin Jørgensen, til B.T. i 2014.

Parret havde først købt et sommerhus i Remees luksuriøse ferieresort Oasis Club i Alanya i Tyrkiet, og dernæst havde de købt et andet og større i et nærliggende kompleks. Men da de ikke fik solgt det første hus, endte gælden med at hobe sig op.

Derfor var det nok også en lettet Alexandra, der kunne få styr på økonomien, da hun et år efter skilsmissen fra Martin Jørgensen kom af med villaen på Svanemøllevej.

Ifølge Claus Borg har det som regel ikke den store indflydelse på prisen, at sælgeren af huset er kendt.

Grevinde Alexandra har netop nu dette hus til salg på Vilvordevej 80 i Charlottenlund.
Grevinde Alexandra har netop nu dette hus til salg på Vilvordevej 80 i Charlottenlund. Foto: Foto: Ejendomsmægler Lützau
Vis mere

Efter Svanemøllevej flyttede grevinden ind i en lejet luksuslejlighed på 300 kvadratmeter i Store Kongensgade i København K, som var ejet af Alexandras gode ven, milliardæren Mikael Goldschmidt.

Det var dog kun kort tid, at grevinden nåede at bo på den luksuriøse adresse, hvor naboerne talte de tidligere direktører for Danmarks Nationalbank Nils Bernstein samt Bodil Nyboe Andersen.

Allerede i 2017 købte grevinden et nyt hus på Vilvordevej 80 i Charlottenlund, som hun flyttede ind i i 2018.

Huset, som siden dannede rammerne om hendes liv med sønnerne, prins Nikolai og prins Felix, valgte grevinden dog tidligere i år at sætte til salg.

Hendes ældste søn er nemlig fløjet fra reden, og hendes yngste er på vej i samme retning:

»Det er en tanke, som har groet hos grevinde Alexandra et stykke tid, for når prins Felix til sommer bliver student, er det planen, at han også flytter for sig selv, og så vil grevinden ikke sidde alene i så stort et hus. Så vil hun tættere på byen, hvor også prins Nikolai i forvejen bor,« fortalte Alexandras sekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, til Billed-Bladet i januar.

Det 215 kvadratmeter store etplanshus fra 1963 er sat til salg for 14,9 millioner kroner. Får Alexandra prisen uden nedslag, kan hun altså se frem til en fortjeneste på lidt over fem millioner kroner.

Og dermed slutter ringen, hvor den startede. Grevinde Alexandra skal tilbage til storbyen – omend København er af lidt mindre dimensioner end Hongkong.

Dog er livet nu også et andet for grevinden, der i sommer frasagde sig sin apanage, da hendes yngste søn fyldte 18 år.

Men har hun forvaltet sine penge fornuftigt og ikke brugt for meget på lir, så burde hun ikke have søvnløse nætter grundet økonomien. Alene bolighandlerne burde havde ført til, at grevinden, der også har flere job, sagtens kan have lægge knap ti millioner på kistebunden efter købet af den nye lejlighed, som hun overtager 1. juli.