Martin Jørgensen, grevinde Alexandras mand, afslører nu, hvad de mange lånte penge i luksusvillaen skal bruges til.

Det koster at have hele tre huse. Det har grevinde Alexandra og hendes mand, Martin Jørgensen, måtte sande. Derfor er der blevet optaget flere lån i millionklassen i den store, hvide villa på Svanemøllevej, som Alexandra i forbindelse med skilsmissen fra prins Joachim fik overdraget helt gældfrit af sin eksmand.

I det eksklusive ambassadekvarter på Svanemøllevej mellem Østerbro og Hellerup nord for København, hvor livet leves i den behagelige bane, er penge noget, man har, og ikke noget, man taler om. Men indimellem koster det behagelige liv alligevel lidt mere, end der står på bankbogen. Sådan var det også for grevinde Alexandra og hendes mand, Martin Jørgensen, da parret for et par år siden så sig om efter et andet, eksklusivt sommerhus i Tyrkiet.

Overdådige ferieomgivelser

I forvejen havde den tidligere prinsesse og hendes fotografmand i 2009 købt stylisten Dennis Knudsens sommerhus for cirka 1,5 mio. kr. i det luksuriøse ferieresort Oasis Club i Alanya i Tyrkiet, som popsnedkeren Remee blandt andet var med til at stifte. Men parret ville gerne skifte den behagelige luksus i Oasis Club ud med endnu mere overdådige ferieomgivelser. Og selv om Alexandra modtager 2,1 millioner kroner årligt i apanage fra staten, og Martin Jørgensen tjener penge på at lave reklamer, havde de alligevel ikke de cirka fem mio. kr., som deres nye eksklusive sommerhus i Oasis Sky Club kostede.

Er det derfor, I har lånt penge i huset på Svanemøllevej?

- Ja, det er det, bekræfter Martin Jørgensen over for BT.

Dermed bliver der for første gang fra parrets side sat ord på, hvorfor der er blevet optaget lån i den store, hvide villa på Svanemøllevej 15. Siden grevinde Alexandra og de to prinser, Nicolai og Felix, i foråret 2005 flyttede ind, har der været en del skriverier om, at hun har optaget adskillige lån i millionklassen. Nu løfter Martin Jørgensen altså en flig af sløret for parrets privatøkonomi.

Sommerhus til fem mio. kr.

Han bekræfter nemlig, at parret har betalt i omegnen af fem millioner kroner for det eksklusive sommerhus på over 300 kvadratmeter fordelt på tre etager, med have og egen swimmingpool samt personale til at tage sig af alt det praktiske. Sommerhuset ligger som det næstyderste i næstøverste række på en bjergskråning og har dermed en bjergtagende udsigt over det azurblå Middelhav.

Vi har læst, at I har givet omkring 4,8 millioner kroner for det nye hus?

- Det tror jeg nok, det endte med. Det kommer lidt an på, hvornår man købte sit hus. For der var en slags trappeeffekt, at hvis man købte, inden huset var bygget færdigt, fik man det billigere. Og det er klart, at vi købte det, mens det var nede i en fornuftig pris. Men jeg kan ikke huske det nøjagtige beløb, siger Martin Jørgensen.

Han fortæller også, at det stadig ikke er lykkedes for parret at få solgt det første sommerhus i Oasis Club i Alanya, som de købte af Dennis Knudsen i 2009.

- Lige nu har vi lejet det ud i en længere periode. Og det er fint nok. Men det er til salg, fortæller Martin Jørgensen.

Stagnation i hussalget

Det har det været, siden Alexandra og Martin købte det endnu mere eksklusive sommerhus i sommeren 2012. Prisen for at købe den tidligere prinsesses sommerresidens er 2,4 mio. kr. Og det kan være prisen, som har gjort, at det ikke er blevet solgt. Deres tidligere nabo i det tyrkiske, komikeren og nummer to i ’Vild med dans’, 2013, Uffe Holm, fortæller nemlig til BT, at det kun tog ham to måneder at komme af med sit sommerhus, da han satte det til salg for et par år siden.

- Jeg fik solgt mit hus rimeligt let. Men det er jo også forholdsvis billige huse. Jeg solgte mit hus til den samme pris, som jeg selv havde givet for det, fortæller Uffe Holm.

Om det er stagnationen i hussalget, der er årsag til, at grevinde Alexandra har optaget i alt tre lån i det ellers gældfrie hus, hun overtog kvit og frit efter skilsmissen fra prins Joachim, vides ikke. Men ifølge Bygnings- og Boligregistret (BBR) har grevinden optaget lån på henholdsvis 2,550 mio. kr. i 2009, 2,145 mio. kr. i 2010 og senest 1,5 mio. kr. i 2013.