Hvem skal træde i stedet for Harry og Meghan?

Det er lige nu et stort ubesvaret spørgsmål.

Noget tyder på, at det meget vel kan blive prins Harrys kusiner, prinsesse Beatrice og prinsesse Eugenie, der skal udfylde det tomrum, som hertugparret af Sussex har efterladt.

Da prins Harry og hertuginde Meghan i begyndelsen af januar under stor ståhej sagde farvel til 'jobbet' som arbejdendede medlemmer af det britiske kongehus, mistede de ikke bare royale titler og deres apanage.

Prins Harrys kusiner prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice kan meget vel få mere fremtrædende roller efter Harry og Meghans exit. (Arkivfoto)
Prins Harrys kusiner prinsesse Eugenie og prinsesse Beatrice kan meget vel få mere fremtrædende roller efter Harry og Meghans exit. (Arkivfoto) Foto: MARC TIRL
Vis mere

De efterlod sig også en lang række arbejdsopgaver, som det lige nu er uvist, hvem der kommer til at overtage.

I første omgang spekulerede flere på, at Harrys storebror, prins William, men især hans kone, hertuginde Kate, nu ville få en ekstra byrde på deres skuldre.

Men måske er der hjælp at hente andre steder i familien, skriver flere britiske medier nu.

Den royale ekspert Robert Lacey, som har skrevet flere bøger om den britiske kongefamilie, og som har været historisk konsulent på mega-succesen på Netflix 'The Crown', peger for eksempel på, at prins Andrew og hertuginde Fergies døtre meget vel kan komme mere på banen nu.

Prinsesserne fotograferet ved Prins Williams bryllup i 2011.
Prinsesserne fotograferet ved Prins Williams bryllup i 2011. Foto: IAN LANGSDON
Vis mere

»Det er helt klart, at en af konsekvenserne bliver, at Beatrice og Eugenie nu vil blive bragt frem - hvis de er villige til at blive bragt frem,« siger Robert Lacey til magasinet HELLO!

»Hvis to forsvinder, må to andre træde til, og disse to må blive Beatrice og Eugenie. Jeg er sikker på, at de vil træde frem og blive hilst velkommen. Det har familien brug for, for det varer mindst 15 år før prins Georges generation træder til. Og det er ironisk, for Harry har netop omtalt sine kusiner som rollemodeller for, hvordan han gerne vil leve,« siger eksperten til magasinet.

Prinsesse Eugenie blev i 2018 gift med erhvervsmanden Jack Brooksbank ved et storslået bryllup på Windsor Castle. Til sommer er det  storesøsters tur, når hun efter planen gifter sig med sin forlovede, den italienske mangemillionær Edoardo Mapelli Mozzi.

Før Harrys exit fra kongehuset var 31-årige Beatrice og 29-årige Eugenie henholdsvis nummer ni og 10 i den britiske arvefølge.