Han har endnu ikke mødt sin royale svigersøn, og datteren har han ikke haft kontakt med i over et år.

Nu risikerer Thomas Markle at møde prins Harry og hertuginde Meghan et af de værst tænkelige steder, nemlig i en retssal.

Meghans genstridige far truer nemlig med at vidne mod parret, hvis de trækker avisen Mail on Sunday i retten.

Det afslører han i et nyt interview med avisen The Sun.

Thomas Markle truer med 'at fortælle alt', hvis prins Harry og hertuginde Meghan går i retten mod en britisk avis.
Thomas Markle truer med 'at fortælle alt', hvis prins Harry og hertuginde Meghan går i retten mod en britisk avis. Foto: Reuters
Vis mere

»Det vil være det værste sted at mødes med hende og Harry, men det ender det måske med, for jeg vil helt bestemt vidne imod de ting, der er blevet sagt om mig. Løgnene,« siger han blandt andet.

Hertugparret har anlagt sagen mod Mail on Sunday, fordi avisen sidste år trykte et brev, som Meghan sendte til sin far umiddelbart efter brylluppet med prins Harry.

Her beskrev hun over flere sider, hvor ulykkelig hun var over, at faren meldte afbud til brylluppet i sidste øjeblik på grund af hjerteproblemer.

Selv om Meghans familie flere gange både før og efter brylluppet har talt ud i pressen, sagde Thomas Markle i begyndelsen ingenting om brevet.

Hertuginde Meghans far indrømmer, at han var jaloux på prins Charles, da han så prinsen af Wales fører hans datter til alters. (Arkivfoto)
Hertuginde Meghans far indrømmer, at han var jaloux på prins Charles, da han så prinsen af Wales fører hans datter til alters. (Arkivfoto) Foto: TOBY MELVILLE
Vis mere

Et halvt år efter brylluppet udtalte fem af Meghans venner sig dog anonymt til magasinet People.

Thomas Markle følte, at vennerne – med Meghans velsignelse – angreb ham og fortalte løgne om brevet, og derfor valgte han til sidst at gå til The Mail on Sunday med det, forklarer han.

Det er muligt, at Harry og Meghan nu sidder i Canada og venter på, at virakken efter deres exit fra det britiske kongehus lægger sig.

Og det kan godt være, at Sussex-parret håbede, at deres farvel til kongefamiliens inderkreds ville give dem mere ro og fred fra den berygtede britiske presse.

Meghan og Harry på balkonen med dronning Elizabeth i sommeren 2018. (Arkivfoto)
Meghan og Harry på balkonen med dronning Elizabeth i sommeren 2018. (Arkivfoto) Foto: TOLGA AKMEN
Vis mere

Indtil videre har de dog opnået det stik modsatte.

Dagens overskrift i The Sun må da også få blodtrykket til at stige betragteligt i deres ellers så idylliske canadiske luksus-eksil.

Interviewet med den britiske tabloidavis er det første, Thomas Markle giver efter det såkaldte 'Megxit', hvor prins Harry og hertuginde Meghan brød med kongefamilien.

En beslutning, som hertugindens far kalder 'den dummeste ting'.

Meghan og Harry fotograferet i sommeren 2019.
Meghan og Harry fotograferet i sommeren 2019. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Han mener, at prins Harry er en tøffelhelt, og at Meghan har forvandlet sig til at være hans mor.

Meghans far understreger, at han vil 'fortælle alt', hvis hans datter og svigersøn gennemfører retssagen.

Thomas Markle lægger nemlig ikke skjul på, at en retssag vil blive en ubehagelig oplevelse for både ham og Meghan, og at 'det vil blive meget følelsesmæssigt'.

Den pensionerede lysmand har flere gange offentligt begrædt, at han ikke længere har kontakt til sin datter, og har givet udtryk for sin store sorg over deres forliste forhold.

Parret ved deres forlovelse på Kensington Palace i London i efterårets 2017. (Arkivfoto)
Parret ved deres forlovelse på Kensington Palace i London i efterårets 2017. (Arkivfoto) Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS
Vis mere

Hvordan far og datter nogensinde skal kunne nå hinanden efter Thomas Markles seneste udtalelser, er svært at forestille sig, og skulle det komme til en konfrontation i en retssal, bliver det sandsynligvis det definitive brud.

Thomas Markle siger da også til avisen, at han ikke bryder sig om at gøre dette mod sin datter, men at han på den anden side heller ikke kan lide det, hun har gjort mod ham.

Ender sagen mod avisen i retten, truer han også med at fortælle alt om, hvad de to har talt om i telefonen, og det er han overbevist om, at hun ikke ønsker.

Ud over Mail on Sunday har prins Harry og hertuginde Meghan lagt sag an mod The Sun og Daily Mirror for ulovlig aflytning af telefonsvarerbeskeder.