Den sidste nytårsaften, som prins Henrik nåede at fejre kort før sin død, endte med at blive noget helt særligt.

Det fortæller balletdanser Susanne Heering, der holdt festen, i et interview med Hendes Verden.

I mange år har 81-årige Susanne Heering været nær veninde med dronning Margrethe, og sammen har de en gruppe af venner, der fejrer nytåret sammen.

Da årsskiftet til 2018 nærmede sig, tænkte balletdanseren, at det var hendes tur til at holde festen, men hun var i tvivl, da prinsen på det tidspunkt var meget syg, forklarer hun til Hendes Verden.

ARKIVFOTO af Susanne Heering og Dronning Margrethe.
ARKIVFOTO af Susanne Heering og Dronning Margrethe. Foto: Keld Navntoft
Vis mere

Af den grund ringede hun til Amalienborg for at sikre sig, og derfra lød der ikke et 'nej'.

Selve nytårsfesten blev – som altid for vennekredsen – afholdt med et tema, og da årets tema var balletten 'Nøddeknækkeren', som Dronningen flere gange har lavet scenografien til i Tivoli, mødte hun og Prinsen derfor op som Columbine og Harlekin.

»Da klokken blev 12, viste det sig, at prins Henrik havde medbragt en kæmpe kasse fyrværkeri. Det var en kold aften, men Prinsen gik udenfor iført pels og 'Doctor Zhivago'-hat og så alle raketterne. Han skulle have det hele med. Han døde kort tid efter, men jeg er glad for, at jeg tog mig sammen og holdt den nytårsaften,« forklarer Susanne Heering til Hendes Verden.

Tidligere har hun i et interview med B.T. fortalt, at det var sidste gang, hun så Henrik før hans død:

»Han var så sød, glad og hyggelig. Jeg havde ham selvfølgelig til bords. Han spiste og nød maden. Han var fuldstændig, som han plejede. Men man kunne godt se, at han måske var lidt mere stille. Men han var i udmærket form,« har hun fortalt.

Prins Henrik sov stille ind på Fredensborg Slot tirsdag 13. februar 2018. Han var omgivet af sin hustru og deres to sønner, kronprins Frederik og prins Joachim.