Prins Henriks forværrede tilstand vækker dyb bekymring i hele hans familie. Også hos den tidligere svigerdatter, grevinde Alexandra. Det oplyser Grevinden til BT.

I den skriver Grevindens sekretær på vegne af Alexandra, at hun og prinserne er dybt berørt over prins Henriks forværrede helbredstilstand.

»Prins Henrik betyder, og har altid betydet utroligt meget for dem alle tre både som en omsorgsfuld og nærværende grand pap. Men også som en støttende, humoristisk og livsglad svigerfar/ven for Grevinden«, står der blandt andet i mailen til bt.dk

Det var i 1995, at grevinde Alexandra via sit ægteskab med prins Joachim blev gift ind i den danske kongefamilie og dermed blev regentparrets første svigerdatter. Fra begyndelsen knyttede Alexandra sig til prins Henrik. Og selv om hun og Joachim blev skilt i 2005, og Alexandra siden giftede sig med fotografen Martin Jørgensen, har hun bevaret sin tætte forbindelse til den kongelige familie. Og de to sønners farmor og grand papa.

»Prins Henriks store engagement og kolossale viden om alle livets facetter er en egenskab, som grevinden især værdsætter og i den grad finder inspirerende«, som Alexandra i mailen beskriver sit forhold til prins Henrik.

De sidste gange Alexandra officielt var sammen med prins Henrik var til prins Felix konfirmation i foråret sidste år og til prins Nikolais 18 års fødselsdag i august sidste år.