Venstres spidskandidat Jan Nymark Thaysen tabte kampen om borgmesterposten i Aalborg – og var også få stemmer fra at tabe stemmekampen i sit eget parti.

Partifællen Maja Torp fik ved tirsdagens valg 4.198 personlige stemmer, mens mens spidskandidaten Jan Nymark Thaysen opnåede 4.362 personlige krydser.

Det viser den foreløbige opgørelse af de personlige stemmer.

Den overraskende ånde i nakken fra Maja Torp får dog ikke det liberale partis nummer et til at ryste på hånden.

»Jeg føler mig ikke presset, for jeg er jo valgt som spidskandidat af medlemmerne i vores forening. Der stillede Maja ikke op,« siger han til B.T.

Desuden fortæller spidskandidaten, at han på forhånd vidste, hvad han gik ind til:

»Hun er et kendt ansigt, har haft en vikarperiode i Folketinget og har kørt en synlig valgkampagne. Den præmis har jeg kendt, så det tager jeg til efterretning,« fortæller Jan Nymark Thaysen, som selv havde gættet på, at Maja Torp ville få 3.500 personlige stemmer.

I politik er det før set, at gode personlige stemmetal udløser selvtillid og krav om mere magt. Men det frygter spidskandidaten ikke, at Maja Torp vil forlange.

»Man kan ikke bare kræve. Nu skal vi konstituere os, og så skal posterne fordeles mellem vores seks valgte kandidater,« siger han.

Han anerkender dog, at en fortsat succes hos den kvindelig partifælle på sigt kan tippe magtbalancen i partiet:

»Vi har et valg i partiforeningen igen om to år, og så er det medlemmerne, der bestemmer, hvem der skal være spidskandidat.«

Maja Torp blev tidligere på året valgt som gruppeformand for Venstres byrådsgruppe i Aalborg.

Hvad det gode personlige valg tirsdag kommer til at betyde for hende, vil onsdagens konstitueringsforhandler formentlig gøre os klogere på.

Andre læser også