SF's formand, Pia Olsen Dyhr, er skuffet over antallet af kvinder i den nye regering, som blev præsenteret torsdag.

På Twitter lufter hun sin skuffelse højlydt:

'Trist med en kvindeandel på kun 35% i den nye regering! Dog positivt med en kvindelig statsminister,' skriver Pia Olsen Dyhr kort.

Ud af de i alt 20 ministre – inklusiv statsministerposten – er der syv kvindelige ministre. Og det er ikke tilfredsstillende, mener Pia Olsen Dyhr.

B.T.'s politiske kommentator Søs Marie Serup deler Pia Olsen Dyhrs undren over de få kvinder.

»Jeg bider mærke i, at der kun er syv kvinder. Det er ærgerligt for en regering, som i sit forståelsespapir har lagt vægt på ligestilling, som de har. Så det er mærkeligt, at Mette Frederiksen ikke har fundet plads til flere kvinder,« siger Søs Marie Serup.

Hun mener dog ikke, man skal dømme regeringen på ligestillingen endeligt endnu:

»Nu skal vi lige se, hvor mange kvinder der får tunge udvalgsposter, før vi endelig fælder dommen. For det kan godt være, der kommer noget der.«

I det forståelsespapir, som Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Radikale Venstre udkom med for få dage siden, står der i et selvstændigt punkt på side 11 under overskriften 'Sikre bedre ligestilling':

'En ny regering ønsker et samfund, hvor mænd og kvinder har reelt lige muligheder'.

Søs Marie Serup bider dog mærke i, at netop Socialdemokratiet er et af de partier med færrest kvinder pr. medlem i Folketinget.

»Det er måske også derfor, at eksempelvis Ane Halsboe-Jørgensen bliver minister nu. Hun er nok i virkeligheden en, som kunne køres i stilling til en ministerpost ude i fremtiden. Men nu får hun chancen.«

Også hos Kvinfo er der skuffelse over antallet af kvindelige ministre. I et tweet skrives der:

'7 ud af 20 ministre er kvinder i ny regering. En kønsfordeling på 35/65 % #pladstilforbedring #dkpol #køn #ligestilling'

Også hos Djøf er man skuffet. I en pressemeddelelse udtrykker formand for Djøf Offentlig og næstformand i Djøs, Sara Vergo, den holdning:

'Det er skuffende, at den nye regering ikke formår at sætte flere kvinder i ministerstolene,' lyder det.