Lyt til artiklen

Fødevareminister Mogens Jensen (S) siger i en skriftlig kommentar om et lovforslag til hastelovgivning, der skal give tilladelse til aflivning af alle mink i Danmark, og som er under udarbejdelse:

»Det er en alvorlig situation, vi står i. Og regeringen har vurderet, at der i denne alvorlige situationen skal handles hurtigt,« skriver Mogens Jensen og fortsætter:

»Regeringen har besluttet, at det hastede situationens alvor taget i betragtning. Derfor har man vurderet, at man ikke kunne afvente ny lovgivning, inden man meldte dette ud.«

Udmeldingen undrer B.T.s politiske redaktør, Henrik Qvortrup.

»Det er en overraskende melding, for det er sjældent, man siger 'skidt med lovhjemmel, vi gør det bare'. Alvoren forstærkes af, at flere hen over weekenden har sået tvivl om, hvorvidt regeringen har videnskaben på sin side. Indtil flere har sagt, at man ikke kan sige noget entydigt om dette,« siger Qvortrup og tilføjer:

»Regeringen må erkende, at man dybest set ikke ved, om mutationer skader vaccinen. De har bare en frygt. Alligevel synes man, det haster så meget, at man ikke venter. Det er meget opsigtsvækkende.«