Regeringen er havnet i nyt stort problem omkring aflivningen af alle landets mink.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har i dag kontaktet de politiske partier om, at der ikke er hjemmel i loven til at trænge ind i aflåste minkfarme uden for Nordjylland.

Dermed er der store udfordringer med at komme ind og få aflivet alle landets mink, som statsminister Mette Frederiksen (S) ellers i onsdags meldte ud.

Rasmus Jarlov fra Det Konservative Folkeparti skriver dette på Twitter:

Fødevarerminister Mogens Jensen (S) har nu taget fat i de politiske partier med nye udfordringer om minkslagtningen.
Fødevarerminister Mogens Jensen (S) har nu taget fat i de politiske partier med nye udfordringer om minkslagtningen. Foto: Emil Helms
Vis mere

'Regeringen har i dag oversendt et brev til Folketinget, hvor de oplyser, at de IKKE har hjemmel til at kræve dyr uden for smitteramte områder slået ned med den nuværende lovgivning. I lodret modstrid med det, som er blevet kommunikeret. Ved avlerne overhovedet dette?'

Den her udvikling skaber drama på Christiansborg i starten af den kommende uge.

Regeringen har nemlig bedt Folketingets partier om allerede på tirsdag at skulle behandle en ændring af loven, så politiet eller anden myndighed har mulighed for at trænge ind i ellers aflåste minkfarme.

Ellers er det ganske enkelt ikke muligt at få slagtet samtlige mink i landet.

Her ses mink i hundredtusindvis bliver skovlet ned i gravene ved Karup. Men det er ikke muligt for myndighederne med nuværende lovgivning at komme ind i aflåste minkfarme uden for Nordjylland. 
Her ses mink i hundredtusindvis bliver skovlet ned i gravene ved Karup. Men det er ikke muligt for myndighederne med nuværende lovgivning at komme ind i aflåste minkfarme uden for Nordjylland.  Foto: Per Øxenholt
Vis mere

Lige nu er det uafklaret, hvordan de politiske partier stiller sig i forhold til ændring af denne hjemmel i loven.

B.T. erfarer, at Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, og gruppeformand Karsten Lauritzen er ved at drøfte partiets holdning.

Dog er det faktum, at Liberal Alliance ikke vil bakke op om denne lovændring, da partiet er imod slagtningen af de mink, der ikke er smittede.

Også Dansk Folkeparti har besluttet at sige nej, oplyser partiets fødevareordfører, Lise Bech.