En af statsministerens særlige rådgivere forlader posten i Statsministeriet.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Der er tale om Sara Vad Sørensen, der har arbejdet for Mette Frederiksen i otte år. Først som ministersekretær i Beskæftigelsesministeriet, siden som personlig assistent i Socialdemokratiet, souschef for Socialdemokratiets politiske afdeling og altså senest som særlig rådgiver i Statsministeriet.

Sara Vad Sørensen, som er gift med beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S), har opsagt sin stilling i forbindelse med, at hendes barsel udløber til november.

Mette Frederiksen udtaler i pressemeddelelsen stor ærgrelse over tabet af rådgiveren:

'Sara er et af de dygtigste mennesker, jeg har arbejdet sammen med. Hun besidder en stor faglig indsigt, der har været uvurderlig i forberedelsen af de politiske udspil, vi præsenterede før valget og efterfølgende i hendes rådgivning af regeringen.'

'Derfor ærgrer det mig også, at Sara ikke kommer tilbage efter sin barsel. Samtidig glæder jeg mig til at fortsætte samarbejdet med Sofie og det politiske sekretariat i Statsministeriet.'

Med Sofie refererer Mette Frederiksen til Sofie Findling Andersen, der udfylder den tomme stol i statsministerens rådgiverstab.

Sofie Findling Andersen har tidligere været særlig rådgiver i Erhvervsministeriet og før det blandt andet været ansat i Socialdemokratiet og Dansk Erhverv.

Det politiske sekretariat består af stabschef Martin Justesen, særlig rådgiver Sofie Findling Andersen og særlig rådgiver Nana Zarthine Christensen.